Ολυμπιακός: Έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα που φτάνει στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Μετά από την μεγαλειώδη πρόκριση εις βάρος της Μακάμπι Τελ Αβίβ με το εκτός έδρας 6-1, ο Ολυμπιακός πρόσθεσε ακόμη μία μαγική σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του, αφού υπέταξε την Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι με σκορ 3-2 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League.

Εκεί, οι ερυθρόλευκοι θα κονταροχτυπηθούν με την Άστον Βίλα για να διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της "OPAP Arena", με τους Πειραιώτες να γίνονται

μάλιστα η τρίτη κατά σειρά ελληνική ομάδα που φτάνει σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι άλλες δύο είναι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, με τους πράσινους να μετρούν 1 παρουσία σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών και 2 σε ημιτελικά και τους κιτρινόμαυρους να έχουν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA.

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός έφτασε τη σεζόν 1970-71 στον τελικό όπου έπαιξε κόντρα στον Άγιαξ (στα ημιτελικά απέκλεισε τον Ερυθρό Αστέρα), ενώ το 1984-85 αποκλείστηκε στους "4" του Πρωταθλητριών από την Λίβερπουλ και το 1995-96 από τον Άγιαξ στα ημιτελικά του Champions League.

Όσον αφορά δε στην ΑΕΚ, η Ένωση είχε φτάσει στους "4" του UEFA τη σεζόν 1976-77, με την Ένωση να αποκλείει τότε στα προημιτελικά την ΚΠΡ και να χάνει την ευκαιρία να βρεθεί και στον τελικό, αποκλειόμενη από την -μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου- Γιουβέντους.

Δείτε την Game Night:
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός, Έγινε,olybiakos, egine