Ολυμπιακός: Είχε απουσίες μεν, ανέτοιμος δε

12:22 4/9/2021 - Πηγή: Sport 24

Σε μία εβδομάδα το πρωτάθλημα της Super League Interwetten ξεκινάει. Ο Ολυμπιακός κάνει... ποδαρικό στις εγχώριες διοργανώσεις για φέτος αντιμετωπίζοντας τον Ατρόμητο (12/9, 20:30, Nova) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Η τελευταία πρόβα για τους πρωταθλητές πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (3/9) στο φιλικό απέναντι στον Άρη.

Η ομάδα του

Πέδρο Μαρτίνς ήρθε ισόπαλη με σκορ 1-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης, κόντρα σ' έναν δυνατό και ποιοτικό αντίπαλο. Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν η επιθυμητή, ωστόσο υπάρχει και η... δικαιολογία. Οι ερυθρόλευκοι είχαν αρκετές απουσίες λόγω κυρίως των υποχρεώσεων πολλών ποδοσφαιριστών με τις εθνικές των πατρίδων τους. Έτσι ήταν μία πρώτης τάξης ευκαιρία για τον Πορτογάλο προπονητή να δοκιμάσει πράγματα και καταστάσεις πριν απ' το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με σύστημα 4-4-2, με τον Καρμπόβνικ να κάνει ντεμπούτο, τον Ξενιτίδη να τοποθετείται δίπλα απ' τον Εμβιλά και τον Τικίνιο να παίζει δίδυμο με τον Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Ένα πειραματικό σχήμα, το οποίο βέβαια δεν αποκλείεται να δούμε και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Άλλωστε, το δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης με τον Βραζιλιάνο και τον Μαροκινό είναι κάτι που έχει στο μυαλό του ο Μαρτίνς.

Θετική η επιστροφή του Τικίνιο

Ένα μεγάλο "όπλο" προστίθεται στη φαρέτρα του Πέδρο Μαρτίνς και ακούει στο όνομα Τικίνιο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός τραυματίστηκε στην προετοιμασία στην Αυστρία με αποτέλεσμα να μείνει περίπου δύο μήνες εκτός. Στο φιλικό απέναντι στον Άρη επέστρεψε παίρνοντας τα πρώτα λεπτά συμμετοχής. Στόχος είναι να παρουσιαστεί έτοιμος τόσο στην έναρξη του πρωταθλήματος, όσο και στη σέντρα των ομίλων του Europa League.

Ο αγώνας στο Κλεάνθης Βικελίδης ήταν μία καλή ευκαιρία προκειμένου να κάνει μία "δυνατή" προπόνηση. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν έπιασε το μάξιμουμ της απόδοσής του, πραγματοποίησε και μία καλή προσπάθεια στο 79ο λεπτό με ένα καλό σουτ, ενώ δεν βγήκαν τόσο οι συνεργασίες με τον Ελ Αραμπί (πρόκειται για ένα δίδυμο που βρίσκεται σε δοκιμή).

Πάντως, ο Τικίνιο πήρε το 90λεπτο που χρειαζόταν, ώστε να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό, να "βρεθεί" ξανά με τους συμπαίκτες του, ώστε απ' την επόμενη εβδομάδα να παρουσιαστεί ακόμη πιο έτοιμος για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία

Φυσικά, από ένα φιλικό με πολλές απουσίες και δοκιμές, δεν βγαίνουν πάντοτε ασφαλή συμπεράσματα. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός παρουσίασε κάποιες αδυναμίες που εμφάνισε και στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Μία εξ αυτών ήταν σίγουρα στην ανασταλτική του λειτουργία.

Στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών αγωνίστηκαν οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Ουσεϊνού Μπα (παίκτες δηλαδή που μάχονται για τη θέση του βασικού). Δεν ήταν ουκ ολίγες οι φορές που έχαναν τους παίκτες του Άρη και τους επέτρεπαν να γίνουν απειλητικοί. Γενικά η ανασταλτική λειτουργία των ερυθρόλευκων δεν δούλεψε στο μάξιμουμ, με το δίδυμο του έμπειρου Εμβιλά και του άπειρου Ξενιτίδη να μην βοηθάει στην όλη κατάσταση.

Ντεμπούτο στα αριστερά της άμυνας έκανε και ο Καρμπόβνικ. Όπως και στην περίπτωση του Τικίνιο, έτσι και για τον 20χρονο Πολωνό, το φιλικό ήταν μία καλή προπόνηση και ευκαιρία να πάρει αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του. Δεν έδειξε πολλά μέσα στο γήπεδο, όμως είχε τη δυνατότητα να παίξει στο πλευρό των νέων του συμπαικτών. Προφανώς θέλει χρόνο, καθώς βρίσκεται μόλις λίγες μέρες στον Ολυμπιακό, προκειμένου να αφομοιωθεί με το σύνολο και να δείξει τι πραγματικά είναι ικανός να κάνει.

Θέλει δουλειά και στην επίθεση

Ο Ολυμπιακός, όπως προαναφέρθηκε, αγωνίστηκε με 4-4-2, με τους Τικίνιο - Ελ Αραμπί στην κορυφή και τους Βαλμπουενά και Ρόνι Λόπες στα άκρα. Οι ερυθρόλευκοι στο φιλικό με τον Άρη, εκτός από θέματα στην ανασταλτική λειτουργία, παρουσίασαν και κάποια προβλήματα στη δημιουργία. Αρκετές ήταν οι φορές που οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έδειξαν την απαραίτητη φαντασία, ώστε να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για περισσότερες ευκαιρίες.

Βέβαια, ξανά εδώ οι απουσίες έπαιξαν τον ρόλο τους, όπως και το γεγονός πως ο Τικίνιο επέστρεφε έπειτα από καιρό. Σίγουρα, με τις επιστροφές των Ονιεκούρου και Μασούρα, ενώ και με τον Ρόνι Λόπες να μπαίνει μέρα με τη μέρα όλο και πιο δυνατά στην "εξίσωση", θα βελτιώσει την κατάσταση. Πάντως, ήταν ένα "μικρό" καμπανάκι ενόψει της συνέχειας.

Στα θετικά πάντως προστίθεται η παρουσία του Κένι Λαλά. Ο Ολυμπιακός φρόντιζε να αναπτύσσεται κυρίως απ' τα δεξιά, με τον Γάλλο μπακ να παίρνει προσπάθειες και να επιχειρεί ανεβάσματα, ενώ highlight ήταν το κόψιμό του πάνω στον Μάνο στο 8ο λεπτό πριν ο επιθετικός του Άρη να γίνει επικίνδυνος.

Εν πάση περιπτώσει η εμφάνιση του Λαλά ήταν αρκετά ελπιδοφόρα, καθώς οι λύσεις στα δεξιά της άμυνας είναι περιορισμένες και ο Γάλλος χρειάζεται να δείξει ένα καλό πρόσωπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα