Ολυμπιακός: Η δεύτερη προσπάθεια για συνεργασία με τον Κορδόν και το ταξίδι στην Αθήνα

Το όνομα του Αντόνιο Κορδόν είχε πέσει για πρώτη φορά στο τραπέζι του Ολυμπιακού πριν από πέντε χρόνια όταν είχε αποχωρήσει από τη Μονακό, στην οποία είχε πρόσβαση ο Φρανσουά Μοντεστό.

Ωστόσο, δεν προχώρησε τότε η περίπτωσή του, όμως επανήλθε στο προσκήνιο τώρα που οι ερυθρόλευκοι ετοιμάζουν αλλαγές στο οργανόγραμμά τους και βρίσκονται σε αναζήτηση τεχνικού διευθυντή και προπονητή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προ ημερών ο πρόεδρος του Ολυμπιακού,

Βαγγέλης Μαρινάκης, συναντήθηκε με τον Αντόνιο Κορδόν στο Λονδίνο και συζήτησαν το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί αλλά ούτε διαψευστεί από την πειραϊκή ομάδα, ο Ισπανός ήρθε στην συνέχεια στην Ελλάδα και ξεναγήθηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και στις προπονητικές εγκαταστάσεις των ερυθρόλευκων στο Ρέντη.

Ο Κορδόν αποχώρησε από την Μπέτις τον περασμένο Φεβρουάριο και την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ισπανία, το όνομά του συνδέθηκε με το πόστο του αθλητικού διευθυντή, τόσο της Μπαρτσελόνα (θέση την οποία διεκδικεί ο Ντέκο) όσο και της Σεβίλλης. Μάλιστα, οι συμπατριώτες του επισημαίνουν πως έχει αρκετές προτάσεις στα χέρια του και σύντομα θα αποφασίσει για το μέλλον του.

Ο 59χρονος σε δηλώσεις του το τελευταίο διήμερο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πατρίδας του διέψευσε ότι έχει δεχτεί πρόταση από την Μπαρτσελόνα, τονίζοντας ότι είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να δουλέψει στο εξωτερικό, όπως έκανε παλαιότερα δουλεύοντας στη Μονακό (την περίοδο 2016-17) και στο Εκουαδόρ (για πέντε μήνες το 2020), ενώ πέρασε επίσης από την Ιταλία (Πάρμα) και την Κίνα (Λιφάν).

Ο Κορδόν ανέβασε τις «μετοχές» του και σπουδαία δουλειά στην Βιγιαρεάλ στην οποία ήταν για 17 χρόνια (από το 1999 έως το 2016), ενώ καλά τα πήγε και στην Μπέτις όπου ήταν για 2,5 σεζόν.

Επί θητείας του, η Μπέτις (με προπονητή τον Μανουέλ Πελεγκρίνι) κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας την περίοδο 2021-22 στα πέναλτι εναντίον της Βαλένθια, ενώ έφτασε στους 16 του Europa Leagueόπου αποκλείστηκε από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο.

Όσο βρισκόταν ο Κορδόν στη Βιγιαρεάλ, η τελευταία κατέκτησε το Κύπελλο Ιντερτότο το 2003 (κόντρα στη Χέρενφεν) και το 2004 (εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης στα πέναλτι).

Τη σεζόν 2003-04, η Βιγιαρεάλ έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA όπου αποκλείστηκε από τη Βαλένθια και την αμέσως επόμενη περίοδο (2004-05) πήγε μέχρι τα προημιτελικά όπου έμεινε εκτός από την Άλκμααρ.

Το κίτρινο υποβρύχιο τερμάτισε δεύτερο στη La Liga την περίοδο 2007-08 (την καλύτερη θέση στην ιστορία του) μόλις οκτώ βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης και δέκα πόντους μπροστά από την Μπαρτσελόνα. Και την επόμενη σεζόν (2008-09) έφτασε στα προημιτελικά του Champions League όπου αποκλείστηκε από την Άρσεναλ. Επίσης, την περίοδο 2010-11 έφτασε στα ημιτελικά του Europa League όπου αποκλείστηκε από την Πόρτο, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα