Ολυμπιακός: Ο Αρτούρ Ζόρζε έχει μπει στο "μικροσκόπιο" για την άκρη του πάγκου

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται εν αναμονή της απάντησης του Ισπανού Αντόνιο Κορδόν για τη θέση του αθλητικού διευθυντή, ενώ οι Γάλλοι πριν από μερικές ώρες πρόσθεσαν τον συμπατριώτη τους Ζουλιέν Φουρνιέ με τον οποίο οι ερυθρόλευκοι είχαν βρεθεί μία ανάσα από τη συμφωνία τον Αύγουστο του 2022.

Οι εξελίξεις για την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή στον Ολυμπιακό είναι λογικό και επόμενο να επηρεάζουν άμεσα και εκείνη

του προπονητή. Διότι, αν ο Κορδόν αποδεχτεί την πρόταση της πειραϊκής ΠΑΕ, θα είναι εκείνος που θα τρέξει άμεσα την υπόθεση του καινούργιου προπονητή, όπως κάτι ανάλογο θα ισχύσει και με τον Φουρνιέ.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις επαφές

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως οι ερυθρόλευκοι έχουν σταματήσει τα πάντα. Συνεχίζουν τις επαφές τους με προπονητές, καθώς θέλουν να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική κατάληξη με τον Κορδόν ή τον Φουρνιέ.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η διοίκηση του Ολυμπιακού είχε επαφές και συναντήσεις τον τελευταίο ενάμιση μήνα με τον Γκατούζο και τον Σρέντερ και αλλεπάλληλες συζητήσεις με τον Ρεμπρόφ.

Όπως επαφές υπήρξαν με τον Κρέσπο, ενώ τέθηκαν στα υπόψη ο Ρούντι Γκαρσία, ο Μαρτίνες και ο Φαριόλι.

Το ενδιαφέρον έχει κεντρίσει ο Αρτούρ Ζόρζε

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού έχει κεντρίσει ένας ακόμη τεχνικός, ο Αρτούρ Ζόρζε ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της Μπράγκα. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει συμβόλαιο με τους αρσεναλίστας μέχρι τον Ιούνιο του 2024 και ήδη γίνεται μεγάλος θόρυβος στην πατρίδα του γύρω από το όνομά του.

Ο 51χρονος έχει καταρρίψει μια σειρά από ρεκόρ για την Μπράγκα στην περίοδο και είναι πλέον κοντά στο να την οδηγήσει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Κατά συνέπεια, δεν πρόκειται για μία εύκολη περίπτωση, αφενός μεν γιατί δεσμεύεται με συμβόλαιο το οποίο λέγεται ότι περιλαμβάνει buy out αφετέρου δε διότι βρίσκεται στο "μικροσκόπιο" και άλλων ομάδων.

Επίσης, υπάρχει μία επιπλέον δυσκολία, το γεγονός ότι ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του σε δυόμιση εβδομάδες, καθώς η Μπάγκα θα αντιμετωπίσει την Πόρτο στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας, την Κυριακή 4 Ιουνίου.

Τα ρεκόρ του Ζόρζε με την Μπράγκα

Η Μπράγκα, υπό τις οδηγίες του Αρτούρ Ζόρζε, έκανε τον καλύτερο α' γύρο πρωταθλήματος στην ιστορία της, έσπασε το ρεκόρ νικών σε μία σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις (34) και ήδη ισοφάρισε το ρεκόρ νικών στο πρωτάθλημα (24) και ενώ απομένουν ακόμη δύο αγωνιστικές, που είχε πετύχει τη σεζόν 2017-18, με προπονητή τον Αμπέλ Φερέιρα. Ταυτόχρονα, είναι κοντά στο να σπάσει και άλλα ρεκόρ στην ιστορία της Μπράγκα, όπως με τα περισσότερα γκολ και τους πιο πολλούς βαθμούς σε μία περίοδο.

Επίσης, εφόσον η Μπράγκα τερματίσει τρίτη στο πρωτάθλημα, θα το έχει καταφέρει μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία της. Οι αρσεναλίστας είναι αυτή τη στιγμή τέσσερις βαθμούς μπροστά από την τέταρτη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και βρίσκονται πέντε πόντους πίσω από την δεύτερη Πόρτο και εννέα από την πρωτοπόρο Μπενφίκα.

Όλα αυτά δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της περιόδου. Με την Μπράγκα να αντιμετωπίζει την Μποαβίστα το Σάββατο (20/5) και την Πάσος Φερέιρα την τελευταία αγωνιστική την Κυριακή (28/5).

Ο Αρτούρ Ζόρζε Τόρες Γκόμες Αραούχο Αμορίμ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στην Μπράγκα και εκεί έκανε μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής και ανέβασε τώρα τις «μετοχές» του ως προπονητής. Ξεκίνησε την προπονητική καριέρα από τη Φαμαλικάο (2009-10), δούλεψε επίσης στις μικρές ομάδες της Μπράγκα (Β΄, Κ23, Κ19, Κ15) και ανέλαβε την πρώτη ομάδα το καλοκαίρι του 2022, όπου διαδέχτηκε τον Κάρλος Καρβαλχάλ (νυν τεχνικό της Θέλτα). Έκτοτε, σε 50 αγώνες με την Μπράγκα σε όλες τις διοργανώσεις μετράει 35 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και 11 ήττες.

Βέβαια, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, το θέμα του προπονητή είναι σε άμεση συνάρτηση με το ζήτημα του τεχνικού διευθυντή. Διότι, μπορεί να είναι διαφορετική η κατεύθυνση που θα ακολουθηθεί, για παράδειγμα, με τον Ισπανό Κορδόν και άλλη με τον Γάλλο Φουρνιέ, ή κάποιον Ιταλό αθλητικό διευθυντή.

Keywords
Τυχαία Θέματα