Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης και ο Ελ Κααμπί που κάνουν τη διαφορά και εκείνοι που έρχονται

Ο Κώστας Φορτούνης και ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί μετρούν συνολικά εννέα τέρματα και έξι ασίστ σε εννέα αγώνες στο Europa League και στο Πρωτάθλημα. Οι δυο τους κάνουν τη διαφορά για την ώρα στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού και θα μπορούσαν να είχαν ακόμη καλύτερους αριθμούς αν δεν είχαν σταθεί άτυχοι σε κάποιες φάσεις.

Και λίγο πιο πίσω, δίνοντας και εκείνος λύσεις, ακολουθεί ο Γιώργος

Μασούρας με τέσσερα γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο τελευταίος είχε κλασική ευκαιρία να σκοράρει εναντίον της Φράιμπουργκ και, μάλιστα, σε ένα χρονικό σημείο, στο οποίο οι ερυθρόλευκοι θα έπαιρναν το προβάδισμα.

Ο έμπειρος διεθνής επιθετικός αδίκησε τον εαυτό του και μαζί την ομάδα του, που είχε τη δυνατότητα και τις ευκαιρίες να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Σε ότι αφορά τον Φορτούνη, ο οποίος είχε ασίστ και δοκάρι στον αγώνα με την Φράιμπουργκ, μετράει τρία γκολ και έξι ασίστ σε εννέα αγώνες τούτη τη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Αξιόλογοι αριθμοί, αν αναλογιστεί κανείς ότι από τα εννέα παιχνίδια, μόνο στα τρία έβγαλε όλο το 90λεπτο. Και όλοι γνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός είναι αλλιώς με τον Φορτούνη στην ενδεκάδα του και διαφορετικός με τον έμπειρο μεσοεπιθετικό εκτός παιχνιδιού.

Σχετικά με τον Ελ Κααμπί έφτασε τα έξι γκολ σε εννέα αγώνες με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα και την Ευρώπη κάνοντας ξεκίνημα με την πειραϊκή ομάδα ανάλογο με εκείνο του Ζιοβάνι, το 1999, όταν ο τελευταίος είχε επίσης έξι τέρματα σε εννέα παιχνίδια.

Ο Μαροκινός σέντερ φορ έχει πετύχει τέσσερα τέρματα σε πέντε αγώνες στο Europa League (δύο εναντίον της Φράιμπουργκ και δύο στο πρώτο ματς με την Τσουκαρίτσκι) και άλλα δύο σε τέσσερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα (απέναντι στην ΑΕΚ και στη Λαμία).

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός από την πλευρά του, είχε τέσσερα γκολ σε πέντε παιχνίδια στο Champions League (δύο εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης και δύο με την Μόλντε) και άλλα δύο σε τέσσεις αγώνες στο πρωτάθλημα (κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης και στην Καβάλα).

Το σημαντικό είναι ότι ο Ελ Κααμπί κάνει αυτή την στιγμή τη διαφορά στον Ολυμπιακό στο σκοράρισμα και αποκτά μεγαλύτερη αξία η παραγωγικότητά του αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για έναν παίκτη που παίζει πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Ωστόσο, ο Μαρτίνεθ περιμένει λύσεις και από άλλους παίκτες, με τον Μπιέλ και τον Σκάρπα προς το παρόν να κινούνται σε χαμηλούς ρυθμούς, όπως και ο Καρβάλιο.

Όμως, ο Ποντένσε, ο Γιόβετιτς και ο Σολμπάκεν άρχισαν να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, όσο περνούν οι εβδομάδες λογικά θα παίζουν περισσότερο και διαθέτουν την ποιότητα, τις παραστάσεις και την εμπειρία για να κάνουν τη διαφορά συνεισφέροντας γκολ και ασίστ στον Ολυμπιακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα