Ολυμπιακός: Ο στόχος του 5x5, η πρόκληση της Φενέρ και η επόμενη μέρα με τον Μεντιλίμπαρ στο τιμόνι

09:12 2/4/2024 - Πηγή: Sport 24

Λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με αντίπαλο την ΑΕΚ, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε δηλώσεις του εξωτερίκευσε τις σκέψεις του δείχνοντας ότι πιστεύει ακόμη στην ανατροπή στο πρωτάθλημα ("δεν σταματάμε εδώ, έχουμε πολλά παιχνίδια και δεν έχει τελειώσει ακόμη τίποτα για τον τίτλο"). Οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας από την πλευρά τους, στις μεταξύ τους συζητήσεις έλεγαν ότι "δεν παρατάμε τίποτα, έχουμε ακόμη οκτώ αγώνες

και θα το παλέψουμε".

Κατά πόσο ο Ολυμπιακός μπορεί να το παλέψει, θα φανεί από τα αποτελέσματα του στα επόμενα παιχνίδια και σε συνάρτηση βέβαια με εκείνα των υπόλοιπων ομάδων, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι στο χέρι του. Και όταν κάτι δεν είναι στο χέρι σου, ή δεν εξαρτάσαι αποκλειστικά από αυτά που μπορείς να πετύχεις ο ίδιος, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου.

Το παρελθόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο μας έχει διδάξει ότι τέτοιου είδους διαφορές των οκτώ βαθμών (ουσιαστικά εννέα, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" υστερούν στην ισοβαθμία με τους "κιτρινόμαυρους") με μόλις οκτώ αγώνες να απομένουν δεν ανατρέπονται εύκολα.

Δεν καταθέτουν τα όπλα

Και στην περίπτωση του Ολυμπιακού είναι πως πρέπει να προσπεράσει, όχι μία ή δύο, αλλά τρεις ομάδες. Όμως, από τη στιγμή που το κλίμα στην πειραϊκή ομάδα είναι ότι "δεν παρατάμε τίποτα" και ο Μεντιλίμπαρ το εξέφρασε δημόσια, είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός θα το παλέψει με όλες του τις δυνάμεις.

Καταρχάς, οι "ερυθρόλευκοι" θα πρέπει να κάνουν το 5Χ5 στα προσεχή ισάριθμα παιχνίδια (θα αντιμετωπίσουν από δύο φορές τον Άρη και την Λαμία και θα υποδεχτούν τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης) και βλέποντας και κάνοντας, ανάλογα τι θα έχουν πράξει οι ανταγωνιστές τους. Οτιδήποτε λιγότερο από την κατάκτηση 15 βαθμών στους προσεχείς πέντε αγώνες, θα είναι καταστροφή για την πειραϊκή ομάδα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη μείωση της διαφοράς από την κορυφή, αλλά και την έξοδο στην Ευρώπη.

Διότι ο Ολυμπιακός έχει ρίξει πια το βάρος στην Ευρώπη (στους δύο αγώνες με την Φενέρμπαχτσε στα προημιτελικά του Conference League) αλλά θα πρέπει και να βγει Ευρώπη τη νέα περίοδο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η πειραϊκή ομάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, η οποία δεν θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, εάν ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας Betsson στον τελικό με τον Παναθηναϊκό.

Άρα, αυτή τη στιγμή είναι όλα ρευστά και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κοιτάξει πρώτα και πάνω απ' όλα πως θα προσπεράσει στη βαθμολογία, είτε τον Παναθηναϊκό είτε τον ΠΑΟΚ, γιατί η ΑΕΚ βρίσκονται οκτώ βαθμούς μπροστά του. Και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν επίσης την έξτρα επιβάρυνση -από πλευράς κόπωσης- των αγώνων στην Ευρώπη.

Μπορεί να στηριχθεί στον Μεντιλίμπαρ

Παρεμπιπτόντως, η πειραϊκή ομάδα θα δώσει επτά αγώνες μέσα σε διάστημα 25 ημερών (οκτώ ματς με 29 ημέρες) αντιμετωπίζοντας κατά χρονική σειρά τους Άρη (3/4 εντός), Λαμία (7/4 εκτός), Φενέρμπαχτσε (11/4 εντός), Φενέρμπαχτσε (18/11 εκτός), ΠΑΟΚ (21/4 εντός), Άρη (24/4 εκτός), Λαμία (28/4) και ΠΑΟΚ (1/5 εκτός έδρας).

Βέβαια, εάν ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ ή και οι δύο μαζί προκριθούν στα ημιτελικά του Conference League, τότε θα μετατεθεί πάλι το μεταξύ τους παιχνίδι που έχει προγραμματιστεί την 1η Μαϊου στην Τούμπα, αφού οι αγώνες στην Ευρώπη θα διεξαχθούν στις 2 και 9 Μαϊου.

Όπως και να έχει, σε αυτούς τους σχεδόν δύο μήνες που βρίσκεται στον πάγκο, ο Μεντιλίμπαρ δείχνει να είναι ένας προπονητής στον οποίο μπορεί να στηριχθεί πάνω του ο Ολυμπιακός για την επόμενη ημέρα, φτιάχνοντας μια πολύ δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα εντός και εκτός συνόρων. Αρκεί, να γίνουν οι κατάλληλες ποιοτικές προσθήκες στο καλοκαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα