Ολυμπιακός: Οι χαμηλές πτήσεις των Σολμπάκεν, Σκάρπα και Μπιέλ δυσκολεύουν τον Μαρτίνεθ

Η τριάδα που χρησιμοποίησε ο Μαρτίνεθ πίσω από τον Ελ Κααμπί στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, δηλαδή ο Σολμπάκεν, ο Σκάρπα και ο Μπιέλ δεν δικαίωσαν την επιλογή του προπονητή του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός τεχνικός θέλησε να δώσει μία ακόμη ευκαιρία στους τρεις ποδοσφαιριστές και, μάλιστα, σε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, αλλά εκείνοι την πέταξαν.

Και η διαφορά φάνηκε ακόμη περισσότερο όταν πέρασαν στον αγώνα στο β' ημίχρονο ο Φορτούνης, ο Ποντένσε και ο Μασούρας και

όταν ο Γιόβετιτς πήρε τη θέση του Μαροκινού στην κορυφή της επίθεσης.

Ίσως ο Μαρτίνεθ να μην χρειαζόταν να δοκιμάσει τη συγκεκριμένη τετράδα που ξεκίνησε τον παιχνίδι, αλλά να χρησιμοποιούσε έναν ή δύο, μαζί με άλλους δύο βασικούς. Διότι και οι τέσσερις μαζί (Σολμπάκεν, Σκάρπα, Μπιέλ, Ελ Κααμπί) δεν λειτούργησαν καλά και δη σε μία δύσκολη έδρα.

Ίσως να πήγαιναν καλύτερα τα πράγματα αν βρίσκονταν στην ίδια ενδεκάδα ο Φορτούνης με τον Σκάρπα ή ο Ποντένσε με τον Βραζιλιάνο, είτε ο Σολμπάκεν με τον Φορτούνη και τον Ποντένσε μαζί. Σε κάθε περίπτωση, το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Νορβηγού και του Ισπανού επηρεάζει αγωνιστικά τον Ολυμπιακό.

Ο Σολμπάκεν σε εννέα αγώνες στη Stoiximan Super League και στο Europa League δεν έχει ούτε γκολ ούτε ασίστ. Και από έναν εξτρέμ της αξίας του διεθνούς Νορβηγού περιμένεις να πάρεις πράγματα στη δημιουργία και στο σκοράρισμα. Όπως ούτε τέρμα ούτε ασίστ δεν έχει με τον Ολυμπιακό και ο Σκάρπα σε 11 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Μπιέλ από την πλευρά του έχει δύο γκολ και τέσσερις ασίστ σε 15 παιχνίδια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά το τελευταίο του τέρμα ήταν απέναντι στην Τσουκαρίτσκι, στις 31 Αυγούστου. Έκτοτε, είχε μόνο τις ασίστ εναντίον της Κηφισιάς, του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ έμεινε σε κάποια παιχνίδια στον πάγκο, όπως σε αυτά κόντρα στην Γουέστ Χαμ, την Μπάτσκα Τόπολα και τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Εκτός όμως από τον Σολμπάκεν, τον Σκάρπα και τον Μπιέλ, εδώ και κάποιες εβδομάδες οι Ερυθρόλευκοι δεν παίρνουν πράγματα και από τον Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός σέντερ φορ ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν πετυχαίνοντας εννέα γκολ στο πρωτάθλημα και στο Europa League, αλλά εδώ και οκτώ παιχνίδια δεν έχει ούτε τέρμα ούτε ασίστ.

Ο έμπειρος στράικερ δεν έχει σκοράρει τον τελευταίο ενάμιση μήνα και αυτό κόστισε στον Ολυμπιακό, ειδικά στα ματς με την Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία και την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, αλλά και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα