Ουγγαρία - Ελλάδα 8-9: Τεράστια ανατροπή και πρεμιέρα με νίκη για την Εθνική στο Ευρωπαϊκό

Τρομερή ανατροπή έκανε στην πρεμιέρα της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών η οποία επικράτησε 9-8 της Ουγγαρίας στο Σπλιτ.

Οι Μαγυάρες προηγήθηκαν με 8-6 με 2.24' να απομένουν για το φινάλε, όμως τα κορίτσια της Εθνικής πέτυχαν τρία γκολ και πήραν μια σπουδαία νίκη απέναντι στη δευτεραθλήτρια κόσμου.

Το χρυσό

τέρμα όπως εξελίχθηκε ο αγώνας πέτυχε η Ελευθερία Πλευρίτου οκτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος με υπέροχη λόμπα.

Το ματς: Η Γκουρισάτι με την έναρξη του αγώνα έβαλε μπροστά στο σκορ την Ουγγαρία, όμως η γαλανόλευκη απάντησε με τρία τέρματα για να κλείσει το πρώτο οκτάλεπτο με το σκορ υπέρ της στο 3-1.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου η Ουγγαρία εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη στην άμυνα της Εθνικής για να φέρει το σκορ στα ίσα. Η απάντηση από την Ελλάδα ήρθε με το ίδιο νόμισμα για να πάνε οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα με την Εθνική να προηγείται 5-3.

Στο τρίτο οκτάλεπτο είχαμε από ένα τέρμα για την κάθε ομάδα. Αρχικά η Χυδηριώτη ανέβασε τη διαφορά των τερμάτων στα τρία τέρματα, για να έρθει η Γκουρισάτι να διαμορφώσει το 4-6 της τρίτης περιόδου.

Η Εθνική μας ομάδα εγκλωβίστηκε στην άμυνα της Ουγγαρίας και έκανε 12 λεπτά να σκοράρει κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Μαγυάρες και με επί μέρους 4-0 κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ με 8-6 ενώ απέμεναν 2.24' για το φινάλε του αγώνα.

Εκεί η γαλανόλευκη ανέβασε στροφές στην επίθεση και έφτασε σε μία τεράστια ανατροπή. Την ώρα που σε όλο το ματς είχε 1/4 στην παίκτρια παραπάνω στο φινάλε κατάφερε να σκοράρει και στις τρεις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν.

Πρώτα η Μαργαρίτα Πλευρίτου και στη συνέχεια η Βασιλική Πλευρίτου έφεραν το ματς στα ίσα. Στο φινάλε η Ελευθερία Πλευρίτου με υπέροχη λόμπα έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Ουγγαρίας και έδωσε την νίκη στην Εθνική με το τέρμα που σημείωσε 8'' πριν το φινάλε.

Ουγγαρία - Ελλάδα 8-9

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-2, 1-1, 4-3

Ουγγαρία: Κις, Ζίλαγκι 1, Βάλι 1, Γκουρισάτι 3, Χόρβατ, Πάρκες, Μάτε, Περεζτέγκι-Νάγκι 1, Λεϊμέτερ, Μάχιου, Φάραγκο 1, Γκάρντα 1, Μάγκιαρι

Ελλάδα: Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 2, Ελληνιάδη, Μ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Τριχά, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής Γερμανία-Ρουμανία 15-10 Κροατία-Ολλανδία 6-22 Ουγγαρία-Ελλάδα 21:30 Η βαθμολογία Ολλανδία 3 Γερμανία 3 Ελλάδα 3 Ουγγαρία 0 Ρουμανία 0 Κροατία 0 Επόμενη αγωνιστική (28/08)

14.00 Ρουμανία - Ελλάδα

18.30 Γερμανία - Κροατία

20.00 Ολλανδία - Ουγγαρία

Keywords
Τυχαία Θέματα