Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1-0: Κρατάει τη νίκη και τους νέους

20:56 5/7/2023 - Πηγή: Sport 24

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη και στο τέταρτο φιλικό που έδωσε την Τετάρτη (5/7) το βράδυ στην Αυστρία κόντρα στην πιο έτοιμη ΤΣΣΚΑ Σόφιας, η οποία σε δέκα μέρες ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της, και εκτός της νίκης κρατάει από το ματς την παρουσία των νεαρών ποδοσφαιριστών καθώς ο Καλοσκάμης βρήκε δίχτυα σε δεύτερο φιλικό ενώ ο Φικάι κατάφερε και πάλι να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα.

Από εκεί και πέρα οι

πράσινοι δεν είχαν το ίδιο καλή εικόνα με τα προηγούμενα φιλικά ελέω της κούρασης από τις σκληρές προπονήσεις και τα back to back παιχνίδια σε ένα 24ώρο παρά το γεγονός πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να μοιράσει και πάλι το χρόνο συμμετοχής ανάμεσα στους παίκτες του και να δώσει την ευκαιρία σε όλους να παίξουν για αρκετή ώρα.

Το τριφύλλι που παρατάχθηκε με διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Πετρολούλ μπήκε με νεύρα στην αναμέτρηση, δεν κρατούσε τη μπάλα στα πόδια του ενώ ο Γιοβάνοβιτς είδε και τον Σένκεφελντ να αποχωρεί προοληπτικά στο 14' και τον Σιδερά να μπαίνει στη θέση του.

Οι πράσινοι είχαν λίγες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν τις επιθέσεις τους και κατάφεραν να προηγηθούν στο 39' της αναμέτρησης με μια ωραία έμπνευση του Μπερνάρ που έκανε ποδιά στον αντίπαλο του στα δεξιά, έβγαλε και τη σέντρα και ο Καλοσκάμης με κεφαλιά καθώς είχε πάρει καλύτερη θέση από τον αντίπαλο του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Τζούριτσιτς και η τριάδα πίσω από τον Σπόραρ ήταν με τον Μπερνάρ αριστερά, τον Μαντσίνι δεξιά και τον Σέρβο χαφ πίσω από τον Σλοβένο φορ.

Σε εκείνο το διάστημα και για 15 λεπτά ο Παναθηναϊκός έδειξε δραστήριος, κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία της ΤΣΣΚΑ.

Ακολούθησαν εν συνεχεία οι πολλές αλλαγές και από τους δύο προπονητές με αποτέλεσμα να πέσει και άλλο ο ρυθμός και προς το τέλος της αναμέτρησης η ομάδα από την Βουλγαρία να απειλήσει την εστία του τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός είδε σε ένα ακόμη φιλικό τους περισσότερους παίκτες του να παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής και τόσο ο Καλοσκάμης με το γκολ του και τη διάθεση του όσο και ο Φικάι με την εν γένει παρουσία του ήταν αυτοί που τράβηξαν πάνω τους όλα τα βλέμματα για το τριφύλλι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (65’ Ξενόπουλος), Βαγιαννίδης (61’ Κώτσιρας) Σένκεφελντ (19’ λ.τρ. Σιδεράς, 80’ Μάγκνουσον), Φικάι (72’ Κάτρης), Χουάνκαρ (72’ Μλαντένοβιτς), Ρουμπέν (72’ Τσόκαϊ), Κλεϊνχέισλερ (80’ Φρόκου), Μαντσίνι (61΄Αϊτόρ), Μπερνάρ (61’ Καμπετσής), Καλοσκάμης (46’ Τζούριτσιτς), Σπόραρ (72’ Μπιλάλ).

ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ 1948 (Ατάνας Ριμπάρσκι): Ναούμοφ (46’ Γκάνεφ), Γκουρίστα (70’ Ενγκουιντά), Πετρόφ (70’ Βιγιάτσκι), Χέλιτον Ντος Σάντος (70’ Τσόνκοφ), Ραπνουίλ (70’ Τόνεφ), Τσότσεφ (65’ Πίσκεβιτς), Τσένοφ, Καραγκαρέν (65’ Ουμαρμπάεφ), Βούτοφ (70’ Στόιτσκοφ), Ολιβέιρα Ντος Σάντος (70’ ΡΚίριλοφ), Γιόσκοφ (70’ Ρούσεφ).

Keywords
Τυχαία Θέματα