Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς έφτιαξε το μυαλό παικτών του με μια ατάκα πριν από το ντέρμπι

Δεν ήταν διόλου εύκολη -ως προς τη συνολική διαχείρισή της- η συνθήκη στην οποία βρέθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού το βράδυ της Τετάρτης (11/5), λίγη ώρα πριν από τη σέντρα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Όχι τόσο για το αγωνιστικό σκέλος και την προετοιμασία της ομάδας, μολονότι το "τριφύλλι" κατέβηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης" με σημαντικές απουσίες. Χωρίς τον ηγέτη του κι MVP

του στην άμυνα τους τελευταίους μήνες Φραν Βέλεθ, με τους Χουάνκαρ και Ρούμπεν Πέρεθ στον πάγκο γιατί είναι εδώ και καιρό στα όρια τους, χωρίς τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στην αποστολή, που έδινε το παραπάνω στο παιχνίδι του το τελευταίο δίμηνο. Δεν ήταν το ποδοσφαιρικό κομμάτι, όσο η ψυχολογική σύνθεση της ομάδας, που... ξάφνου "βάρυνε" ελαφρώς, στο άκουσμα των αποτελεσμάτων στους δύο αγώνες που είχαν προηγηθεί.

Η (άνετη) νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ακόμη περισσότερο το μεγάλο διπλό του Άρη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, προκάλεσαν αρχικά ένα μικρό "μούδιασμα" στους παίκτες του Παναθηναϊκού, σχεδόν μία ώρα πριν από το δικό τους ντέρμπι "αιωνίων" στην 8η αγωνιστική των playoffs.

Λίγο μετά τις 20:00, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν πια στην 5η θέση της βαθμολογίας της Super League (και στο -1 απ’ τους δύο "κιτρινόμαυρους"), γεγονός που ανέβασε σημαντικά την πίεση για την ανάγκη αποτελέσματος στο clasicο, προκειμένου να μην πάει... στράφι η τρομερή προσπάθεια των 7 πρώτων αγωνιστικών που είχε φέρει το "τριφύλλι" στην 3η θέση του πίνακα.

Πολύπειρος γαρ, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αφουγκράστηκε αμέσως το κλίμα και το διαχειρίστηκε ακριβώς όπως έπρεπε. Χωρίς να το βαρύνει περισσότερο και να αναδείξει τη σημασία του αποτελέσματος στο ντέρμπι, είπε δύο λόγια πρώτα απ’ όλα για να δώσει την κατάλληλες κατευθύνσεις προς όλους για τον κεντρικό στόχο. Και μόνο αυτόν. Η ομάδα έπρεπε να παραμείνει συγκεντρωμένη ακριβώς εκεί κι ο Γιοβάνοβιτς δεν έστριψε ούτε δευτερόλεπτο απ’ την κεντρική ιδέα.

Μέσα στα αποδυτήρια του "Γ. Καραϊσκάκης", ο 59χρονος τεχνικός έδωσε αρχικά ορισμένες οδηγίες για το τακτικό σκέλος και το 3-4-3 που επέλεξε ξανά σε αγώνα των "πράσινων" μετά το ματς της 2ης αγωνιστικής των playoffs με τον Άρη στο "Βικελίδης" και στη συνέχεια είπε άλλες δύο κουβέντες με απόλυτη ηρεμία και χωρίς το παραμικρό σημάδι άγχους ή πίεσης.

"Εμάς δεν μας απασχολεί τι κάνουν οι υπόλοιποι. Η μπάλα είναι στα δικά μας πόδια κι εμείς ούτως ή άλλως είχαμε εξ αρχής στόχο να νικήσουμε απόψε..." είπε ο Γιοβάνοβιτς προς τους ποδοσφαιριστές του.

Μετά από ένα μικρό διάστημα απόλυτης ηρεμίας, ακολούθησε ένα δυνατό "ζντο" με την ιαχή "ΠΑΟ" ανάμεσα σε παίκτες και τεχνικό τιμ και η όποια πίεση υπήρχε, εξαφανίστηκε. Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα κι απ’ την προθέρμανση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, όπου απόλυτη συγκέντρωση και προσήλωση στον στόχο, αλλά και "γυαλισμένο" μάτι απ’ όλους για τη νίκη.

Τη νίκη που ήρθε στο Φάληρο μετά από 8 χρόνια κι έφερε πια τον Παναθηναϊκό αγκαλιά με την ευρώ-επιστροφή του έπειτα από 5 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκός, Γιοβάνοβιτς,panathinaikos, giovanovits