Παναθηναϊκός: Τα δύο "SOS" του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Μπορεί ο Λάζλο Μπόλονι να αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό "τελικός" για το κυριακάτικο (14/03, 19:00, Novasports 2HD) ματς με τον ΠΑΟΚ στο "Απόστολος Νικολαΐδης" στη συνέντευξή του στη Nova την Παρασκευή (12/3), ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως για τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Το

συγκεκριμένο, είναι ένα απόλυτο "must win" παιχνίδι, διότι η απόσταση των "πράσινων" από την ευρώ-τετράδα έχει ήδη ανοίξει στο -6 από τον Άρη και την ΑΕΚ και στο -5 από τον ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης τους έχει πιάσει στους 42 βαθμούς (και μάλιστα υπερτερεί στα μεταξύ τους ματς) και σε περίπτωση νέας απώλειας βαθμών, θα μπουν τα playoffs με πολύ μεγάλο χάντικαπ απ’ τους αντιπάλους τους, το οποίο δεν καλύπτεται εύκολα. Ξέχωρα απ’ τις πολλαπλάσιες "γκρίνιες" και τους νέους τριγμούς που θα δημιουργηθούν στο εσωτερικό του "τριφυλλιού", εάν μείνει μακριά απ’ τη νίκη σε ακόμη ένα παιχνίδι.

Ο 68χρονος τεχνικός και οι συνεργάτες του δουλεύουν επί μέρες πολύ έντονα το συγκεκριμένο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όσον αφορά το κομμάτι της προετοιμασίας και του διαβάσματος του αντιπάλου. Κι ο δικέφαλος του Βορρά άλλωστε, δεν είναι και στην καλύτερή του κατάσταση εδώ κι αρκετές εβδομάδες κι ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να τον "χτυπήσει" πάνω στις αδυναμίες του.

Στην ανάλυση του ΠΑΟΚ που έγινε πριν την προπόνηση της Πέμπτης (11/03) και θα επαναληφθεί και σήμερα (13/03) από το "πράσινο" τεχνικό τιμ, ο Μπόλονι στάθηκε για αρκετή ώρα, σε δύο σημεία: Στις αμυντικές στατικές φάσεις και στη δύναμη που έχει δεδομένα ο αντίπαλος στα άκρα του.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έδειξε σε video, καρέ-καρέ όλες τις κινήσεις που κάνουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στις εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ, ζητώντας μεγάλη προσοχή στους 1-2 παίκτες που έρχονται από πίσω -ιδίως στο δεύτερο δοκάρι- και δημιουργούν ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα. Εστίασε δε, στον Ίνγκασον, ο οποίος άλλωστε, είχε "πληγώσει" τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι του πρώτου γύρου στην Τούμπα, όταν διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 66'.

Γενικά οι "πράσινοι" ταλαιπωρήθηκαν (ξανά) στους αγώνες του τελευταίου μήνα από τις στατικές φάσεις των αντιπάλων, καθώς δέχθηκαν τέτοιου είδους γκολ στο Περιστέρι (Γούτας), στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (Ελ Αραμπί), στον πρώτο προημιτελικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα (Κάργας) και στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό (Εντινγκά). Ένα κομμάτι του παιχνιδιού που είχε βελτιώσει πάρα πολύ ο Παναθηναϊκός απ’ τις αρχές του 2021, αλλά το ξαναβρήκε μπροστά του ως σοβαρό πρόβλημα και γι’ αυτό υπήρχε έξτρα δουλειά πάνω στις στατικές φάσεις το τελευταίο διήμερο.

Ο Μπόλονι έδωσε επίσης μεγάλο βάρος στις συνεργασίες που βγάζει ο ΠΑΟΚ στα άκρα του, με τα ανεβάσματα των δύο μπακ, τις κινήσεις του Βιεϊρίνια και του Μπάμπα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο συγκλίνει πάντα προς τα μέσα ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, απειλώντας είτε με σουτ από το όριο της περιοχής, είτε με κάθετες πάσες πάνω στην αντίθετη κίνηση της αντίπαλης άμυνας.

Από την άλλη όμως, όπως τόνισε, δημιουργούνται δεδομένα κενά στα μετόπισθεν του Δικεφάλου του Βορρά, ιδίως όταν ανεβαίνουν ψηλά (και) οι ακραίοι αμυντικοί του, διότι το αμυντικό transition του ΠΑΟΚ είναι συνολικά αργό. Κι εκεί θα προσπαθήσει να "χτυπήσει" με άμεσες συνεργασίες όποτε ανακτά την κατοχή ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να εκμεταλλευτεί όλα τα "θέματα" που βγάζει η άμυνα του ΠΑΟΚ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπόλονι: "Δεν είναι τελικός κόντρα στον ΠΑΟΚ, πρέπει να συγκεντρωθούμε"

Παναθηναϊκός: "Καθαρές" οι μαγνητικές, αλλά στο 50-50 Διούδης και Αλεξανδρόπουλος

Charlie bets: Μάχη ντεφορμέ στη Λεωφόρο, πληρώνουν τα γκολ στη Θεσσαλονίκη

Photo Credits: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα