Παναθηναϊκός: Το φορτωμένο πρόγραμμα ως το φινάλε του 2021 ανοίγει το rotation του Γιοβάνοβιτς

Η κλήρωση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας (6η φάση) δεν έφερε στο δρόμο του Παναθηναϊκού ομάδα απ' τη BIG-5 του ελληνικού ποδοσφαίρου, ωστόσο απ’ την άλλη έβγαλε και τον πιο δύσκολο αντίπαλο (Βόλος) σε σχέση με του υπόλοιπους "μεγάλους" που έπεσαν στα... μαλακά της Super League 2. Κυρίως, όμως "βάρυνε" με άλλα δύο απαιτητικά παιχνίδια το ήδη "φορτωμένο"

πρόγραμμα των "πράσινων" μέχρι το φινάλε του 2021, με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει απ' την προσεχή Δευτέρα (22/11, 19:30 COSMOTE SPORT 1 HD, LIVE από το SPORT24) σε έναν πολύ γεμάτο μήνα, με σερί αγώνες ανά τρεις ή τέσσερις μέρες, μέχρι το επόμενο (μεγάλο) break των γιορτών των Χριστουγέννων.

Από τον αγώνα στη Λαμία μέχρι τις 22 ή 23 Δεκεμβρίου (ανάλογα με το πότε θα οριστεί απ’ την ΕΠΟ η κυπελλική ρεβάνς με την ομάδα της Μαγνησίας), το "τριφύλλι" θα δώσει 8 παιχνίδια σε Super League και Κύπελλο Ελλάδας, που θα καθορίσουν εν πολλοίς το μέλλον του, τις επιδιώξεις του και τους στόχους του την εφετινή σεζόν. Και θα δείξουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τι και μέχρι που μπορεί όντως να φτάσει.

Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός θα παίξει κόντρα σε: Λαμία (εκτός, 22/11), Παναιτωλικό (εντός, 28/11), Βόλο (εντός, λογικά την 1η Δεκεμβρίου), ΑΕΚ (εκτός, 05/12), Ατρόμητο (εντός, 11/12), Απόλλωνα Σμύρνης (εκτός, 15/12), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός, 19/12) και Βόλο (εκτός, 22 ή 23/12).

Κοινώς έχει τέσσερα ματς στη Λεωφόρο κι άλλα τέσσερα εκτός έδρας, εκ των οποίων τα δύο είναι στο λεκανοπέδιο και οι μοναδικές διαθέσιμες ευκαιρίες για "ανάσες" είναι τα εξαήμερα ανάμεσα στους αγώνες με Λαμία - Παναιτωλικό και ΑΕΚ - Ατρόμητο. Από εκεί και πέρα το... κοντέρ θα γράφει σερί αγώνων, με ελάχιστες προπονήσεις στα μεσοδιαστήματα (ίσα-ίσα για την αποφόρτιση) και ακόμη λιγότερα ρεπό, μέχρι την άδεια των Χριστουγέννων.

Για να βγει σε υψηλή ένταση το πρόγραμμα

Και είναι ξεκάθαρο πως από τούδε και στο εξής ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα χρειαστεί να "ανοίξει" ακόμη περισσότερο το rotation της ομάδας, το οποίο είχε "μαζευτεί" σε 15 με 16 επιλογές στα τελευταία παιχνίδια, προκειμένου να μπορέσει να "βγει" σε υψηλή ένταση και αγωνιστική εικόνα το συγκεκριμένο, πολύ επίπονο πρόγραμμα, μέχρι (και) τη ρεβάνς με τον Βόλο δύο ή τρεις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Διότι μέσα απ’ όλη αυτή τη διαδικασία των σερί αγώνων είναι δεδομένο πως θα υπάρξει μεγάλη "φθορά" τόσο αγωνιστικά, όσο κι από πλευράς καρτών/τιμωριών, αλλά κι ενδεχόμενων τραυματισμών.

Ήδη ο Χουάνκαρ έχει δηλωθεί να εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής στο ματς της 11ης Δεκεμβρίου με τον Ατρόμητο, οι Σάρλια και Καρλίτος είναι στο όριο καρτών, ο Σένκεφελντ ξαναμπήκε στα "πιτς", ενώ οι Ρούμπεν και Παλάσιος πέρασαν την τελευταία εβδομάδα σε πρόγραμμα "αποφόρτισης" λόγω μικροενοχλήσεων σε προσαγωγό και γόνατο αντίστοιχα.

Μόνο 14 παίκτες πάνω από το 50% των αγώνων

Ο Σέρβος τεχνικός έχει χρησιμοποιήσει σ' αυτή την πρώτη δεκάδα επίσημων αγώνων του Παναθηναϊκού (9 για το πρωτάθλημα και έναν για το Κύπελλο), συνολικά 22 παίκτες.

Μόνο οι 14 εξ αυτών, ωστόσο, έχουν παίξει πάνω από 5 ματς και στις δύο διοργανώσεις και είναι σίγουρα πως τις επόμενες εβδομάδες, θα χρειαστεί να πάρει πολλά από... περισσότερους. Διότι οι (δεδομένες και αποφασισμένες) "ενισχύσεις" απ’ τις μεταγραφές θα έρθουν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και οι "πράσινοι" θα πρέπει να βρουν απ’ τους υπάρχοντες τις λύσεις, αλλά και τη "φρεσκάδα" για να βγάλουν με επιτυχία, αλλά και με την απαραίτητη συγκομιδή βαθμών συν την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου, τη σειρά αγώνων που ακολουθούν.

Ένας μήνας που θα χρειαστούν όλοι

Θα χρειαστεί να ξαναμπεί πιο "ζεστά" στην αγωνιστική εξίσωση ο Ραμόν Λούντκβιστ (ήδη υπάρχει σχετικό πλάνο για τον Σουηδό μέσο, όπως ανέλυσε προ δύο ημερών το SPORT24), θα χρειαστεί να ενεργοποιηθούν εκ νέου οι Σάντσες και Μπουζούκης, για να πάρει "ανάσες" ο Κώτσιρας και να καλυφθεί το... κενό απ' την παρουσία... απουσία των Αϊτόρ κι Ενγκμπακοτό, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος για να μοιραστεί ο χρόνος στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ανάμεσα σε Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλο, Μαουρίσιο, χωρίς αγωνιστικό κόστος και να διατηρηθούν "φρέσκοι" οι Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης και Βιτάλ.

Δεν (θα) είναι εύκολη η διαχείριση του επόμενου μήνα για τον Γιοβάνοβιτς και το τιμ του. Όμως απ’ την αποτελεσματικότητα, την προσαρμοστικότητα στα δεδομένα που θα δημιουργούνται ανά αγώνα και απ’ την διορατικότητά τους, θα κριθούν πολλά στο πιο σημαντικό 30ήμερο της σεζόν...

Keywords
Τυχαία Θέματα