Παναθηναϊκός: Το pasillo σε Μλαντένοβιτς και διεθνείς και η μπάλα από τον άξονα

"Γέμισε" ακόμη περισσότερο κόσμο το πρωί της Τετάρτης (28/6) η προπονητική βάση του Παναθηναϊκού στο Μπαντ Έρλαχ της Αυστρίας, καθώς εντάχθηκαν στο πρόγραμμα και οι έξι απ’ τους επτά διεθνείς του "τριφυλλιού".

Οι Τσέριν, Σπόραρ, Βέρμπιτς, Κλεϊνχέισλερ, Μάγκνουσον και Μλαντένοβιτς μπήκαν στο πρόγραμμα της ομάδας, όμως τα φώτα έπεσαν όπως ήταν λογικό στον διεθνή Σέρβο αριστερό μπακ, ο οποίος έκανε την πρώτη του προπόνηση με το "τριφύλλι".

Πριν την έναρξη του προγράμματος,

ο Γιοβάνοβιτς πήρε δίπλα του τον συμπατριώτη του και τον καλωσόρισε, με τον Μλαντένοβιτς να λέει "είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μαζί σας".

Ακολούθησε η κλασική επιτροπή "υποδοχής" με το pasillo που συνοδεύεται από "φατούρο", όπως γίνεται με κάθε νέο, μεταγραφικό απόκτημα, με τον Μλαντένοβιτς να περνάει μάλλον χαλαρά το "τούνελ".

Αμέσως μετά κι ενώ οι παίκτες κινήθηκαν για να πάρουν θέση για την εκκίνηση της προπόνησης, ο Γιοβάνοβιτς τους φώναξε γελώντας "μισό λεπτό, που πάτε; Έχουμε νέους παίκτες και τους διεθνείς μας", με τους άλλους πέντε διεθνείς να λένε "όχι, όχι" και τους υπόλοιπους να τους τραβούν για "pasillo".

Εκεί ο Γιοβάνοβιτς είπε "Μπερνάρ, άλλα κι εσύ" προφανώς επειδή ο Βραζιλιάνος καθυστέρησε να έρθει, με τον 30χρονο να λέει γελώντας "όχι όχι το πέρασα αυτό". Εντέλει όλοι οι διεθνείς πέρασαν από το "τούνελ", στο οποίο το φατούρο ήταν πολύ πιο έντονο, με πρωταγωνιστή τον Ιωαννίδη, οποίος δεν άφησε κανέναν... παραπονεμένο.

Η άσκηση της κατοχής και η "μπάλα από μέσα"

Το πρόγραμμα -στο οποίο πήρε κανονικά μέρος κι ο Αϊτόρ, καθώς ξεπρήστηκε το πόδι του απ’ το πάτημα που δέχθηκε στον φιλικό αγώνα με τη Βίενερ- ξεκίνησε με ζέσταμα κι ασκήσεις 5-2, προτού οι παίκτες μεταφερθούν στο κάτω γήπεδο, για μία πρώτη άσκηση κατοχής.

Ο Γιοβάνοβιτς χώρισε τους παίκτες σε τρεις ομάδες: "Ροζ": Μλαντένοβιτς, Σπόραρ, Σένκεφελντ, Τσέριν, Τρουιγιέ, Ζέκα, Καμπετσής, Παλάσιος, Κάτρης "Λαχανί": Αϊτόρ, Βαγιαννίδης, Ρούμπεν, Μαντσίνι, Γερεμέγεφ, Μάγκνουσον, Κλεϊνχέισλερ, Φικάι, Καλοσκάμης, "Πράσινοι": Βέρμπιτς, Ιωαννίδης, Μπερνάρ, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σιδεράς, Τσόκαϊ, Φρόκου.

Σκοπός της άσκησης ήταν η κατοχή και η άμεση κυκλοφορία της μπάλας με μάξιμουμ δύο επαφές, με τις δύο ομάδες να κυνηγούν την μπάλα και τους παίκτες της τρίτης ομάδας να παίζουν το ρόλο του "στηρίγματος" στο όριο των γραμμών.

Σε αυτή την άσκηση κυκλοφορίας ο Κόντης ζητούσε διαρκώς από τους παίκτες να διακρίνουν την σωστή γωνία πάσας, να αλλάζουν πλευρά και όταν δίνουν στους ''έξω'' να προσφέρουν ξανά επιλογή. Απ’ την πλευρά του ο Γιοβάνοβιτς, αφού ζήτησε στα μισά της άσκησης από τον Κόντη να μην γίνονται μακρινές μεταβιβάσεις ("θέλω οι πλευρές να αλλάζουν μέσα από το παιχνίδι", τόνισε χαρακτηριστικά), στη συνέχεια είπε απευθυνόμενος στους παίκτες.

"Μην το κάνετε δύσκολο, δείτε τις επιλογές σας, όχι μακρινές πάσες, κοντινές και να περνάει η μπάλα από μέσα, από τον άξονα''. Κάποια στιγμή δε, όταν ο Μαντσίνι έκανε μια μακρινή του φώναξε αμέσως ''όχι long balls Daniel".

Το δίτερμα με 2+1 ομάδες

Ακολούθησε υψηλής έντασης δίτερμα των ίδιων ομάδων στο μισό γήπεδο, με την τρίτη ομάδα να μένει στις γραμμές για να "σπάει" η μπάλα και σε αυτούς στη φάση της ανάπτυξης, ανάλογα με την πλευρά που γινόταν η επίθεση.

Μετά από συγκεκριμένες οδηγίες απ’ τον Γιοβάνοβιτς για μεγαλύτερη ταχύτητα, προκειμένου να μην καθυστερεί η ανάπτυξη, στο διπλό μπήκαν αρκετά γκολ όπως το πιο ωραίο ως προς τον συνδυασμό του ήταν αυτό του Αϊτόρ από πάσα του Βαγιαννίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα