Παναθηναϊκός: Το σερί του Μπερνάρ σταμάτησε στο "25" και ο Γιοβάνοβιτς ετοιμάζει το plan B

18:41 5/3/2023 - Πηγή: Sport 24

Από το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου και το ματς με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο (2-1) όταν μπήκε αλλαγή στο 78ο λεπτό, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Μπερνάρ Ντουάρτε δεν είχε χάσει ούτε ένα απ’ τα 25 παιχνίδια που ακολούθησαν για το "τριφύλλι".

Δεν έπαιξε στα δύο καλοκαιρινά προκριματικά με τη Σλάβια Πράγας, καθότι υπέγραψε στις 21 Αυγούστου 2022, "έχασε" την πρεμιέρα με τον Ιωνικό λόγω του

τραυματισμού που κουβαλούσε στην ωμοπλάτη, έμεινε εκτός απ’ τους αγώνες με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (2-0) και τον Λεβαδειακό στο Απόστολος Νικολαΐδης (1-0) για να προετοιμαστεί και να φτάσει στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας κι έκτοτε έγραψε 25 σερί συμμετοχές, 22 ως βασικός και τρεις ως αλλαγή κι έπαιξε 2.021 αγωνιστικά λεπτά σε Stoiximan Super League και Κύπελλο Ελλάδας Novibet, μετρώντας συνολικά ένα γκολ και πέντε ασίστ.

Μόνο ο Φώτης Ιωαννίδης είχε καλύτερο σερί αγώνων από πλευράς πράσινων, έχοντας παίξει και στα 30 παιχνίδια που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός ως τώρα στη σεζόν, όμως το game row του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού θα σταματήσει έπειτα από έξι μήνες και κάτι, στον αυριανό (6/3, 19:30, COSMOTESPORTS 1HD, LiveSPORT24) αγώνα με τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο, λόγω του προβλήματος που προέκυψε με τον κολικό του νεφρού που ταλαιπωρεί τον Μπερνάρ και τον άφησε εκτός αποστολής.

Αναγκάζοντας πλέον τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε αναπροσαρμογή της τελευταίας στιγμής στο αγωνιστικό πλάνο του, έχοντας δύο σκέψεις στο μυαλό του. Όχι τόσο, για το σύστημα -αφού πιθανότατα θα διατηρήσει το 4-2-3-1-, αλλά κυρίως ως προς το πρόσωπο που θα πάρει τη θέση του Μπερνάρ στο τελευταίο ματς της 25ης αγωνιστικής.

Πρώτη επιλογή ο Τσέριν πιο "ψηλά" στο γήπεδο

Η πρώτη σκέψη του Σέρβου τεχνικού είναι να επαναφέρει τον Άνταμ Τσέριν στην ενδεκάδα, έπειτα από δύο σερί ματς όπου χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή κόντρα σε Βόλο (21’) και Ολυμπιακό (31’), με τον διεθνή Σλοβένο μέσο να παίζει πιο ψηλά στο γήπεδο.

Όχι τόσο ως "8άρι" σε 4-3-3, αλλά περισσότερο ως επιτελικός μέσος μπροστά απ’ τους Ρουμπέν Πέρεθ και Δημήτρη Κουρμπέλη, προκειμένου με τα τρεξίματά του να προσφέρει και δεύτερο "μοχλό" πίεσης στο pressing της πρώτης πάσας του Παναιτωλικού.

Δεύτερη επιλογή ο Κλεϊνχέισλερ επιτελικός χαφ

Η δεύτερη σκέψη είναι να πάει στο "10" ο Λάζλο Κλεϊνχέισλερ, ο οποίος έχει ξεπεράσει πλέον τον μυϊκό τραυματισμό που στέρησε την συμμετοχή του στο ματς με τον Βόλο και τον κράτησε στον πάγκο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (δεδομένου ότι είχε χάσει 3-4 προπονήσεις), έχοντας στα "φτερά" της επίθεσης τους Σεμπαστιάν Παλάσιος στα δεξιά και Ντάνιελ Μαντσίνι στα αριστερά.

Με τον Μαντσίνι να αλλάζει θέσεις με τον Ούγγρο εν ώρα αγώνα, δεδομένου ότι κι οι δύο μπορούν να υπηρετήσουν τόσο τη θέση του επιτελικού χαφ (σε πιο επιθετικά μοντέλα), όσο κι αυτή του αριστερού εξτρέμ, όπως έχει συμβεί στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος κόντρα σε Λαμία, Άρη, Βόλο κι Ολυμπιακό.

Η τελική απόφαση απ’ τον Γιοβάνοβιτς θα παρθεί λίγες ώρες πριν από το αυριανό (6/3) παιχνίδι με τους Αγρινιώτες, όταν γίνει κι η σχετική ανάλυση στο VIDEO απ’ τον Σέρβο τεχνικό και τους συνεργάτες του.

Keywords
Τυχαία Θέματα