ΠΑΟΚ: Μπράντον Τόμας, ένας ρολίστας που γίνεται πρωταγωνιστής

Η ψυχή του πάρτι που έστησε ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν ο Μπράντον Τόμας. Ο Ισπανός, που δείχνει να "κολλάει" ολοένα και περισσότερο όχι μόνο με την ομάδα, αλλά και τη Θεσσαλονίκη ήταν από τους κορυφαίους του Δικεφάλου σε μια βραδιά που δύσκολα μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει έναν μόνο πρωταγωνιστή...

Δυο

γκολ, το ένα από την άσπρη βούλα, σε πέναλτι μάλιστα που κέρδισε ο ίδιος, συμμετοχή στη φάση του 4-0 – παίζει το ένα- δύο με τον Κωνσταντέλια πριν ο μικρός μάς χαρίσει άλλη μια μαγική ποδοσφαιρική στιγμή- και κυρίως ατελείωτο τρέξιμο από την αρχή μέχρι και τη στιγμή που έδωσε τη θέση του στον Κίριλ Ντεσπόντοφ, με συνεχές πρέσινγκ στους παίκτες του Ολυμπιακού που προσπαθούσαν να ανεβάσουν την μπάλα προς την περιοχή του Δικεφάλου.

Ο Ισπανός, με την ιδιόρρυθμη εμφάνιση που το περασμένο καλοκαίρι έμεινε για ένα διάστημα μετέωρος, αφού ο ΠΑΟΚ δεν ενεργοποίησε αυτόματα τη ρήτρα για την ανανέωση του συμβολαίου του, έχει καταφέρει να γίνει ο πρώτος ξένος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου που σκοράρει δύο γκολ σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αν το δει κανείς σημειολογικά είναι από τους λίγους επιθετικούς του ΠΑΟΚ που σε 16 περίπου μήνες παρουσίας τους στους ασπρόμαυρους έχουν σκοράρει τρία γκολ στο Καραϊσκάκης κι άλλα δύο στη Λεωφόρο.

Που να ήταν και… γκολτζής θα αναρωτηθούν πολλοί και δεν θα έχουν άδικο. Ο Μπράντον Τόμας έχει φέτος πανηγυρίσει έξι γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη, ακριβώς τα μισά από τα 12 συνολικά που σκόραρε την περασμένη αγωνιστική περίοδο, με την επιθετική του συγκομιδή να έχει πάντως μια σημαντική διαφορά σε σχέση με πέρυσι.

Κι αυτή δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι από 12 περυσινά γκολ τα τρία τα έβαλε στα παιχνίδια Κυπέλλου με την Καλαμάτα, στοιχείο που υπερτονίζεται από όσους θεωρούν ότι δεν έπρεπε να μείνει στην Τούμπα το περασμένο καλοκαίρι.

Η διαφορά είναι ότι φέτος έχει και τέσσερις ασίστ, στοιχείο που δείχνει ότι είναι πλέον πολύ περισσότερο συμμετοχικός από ό,τι ήταν στην πρώτη του σεζόν στην Τούμπα.

Ο Λουτσέσκου τον κράτησε στον ΠΑΟΚ

Για να επιστρέψουμε στα του καλοκαιριού, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι αρχικά τουλάχιστον ο Μπράντον δεν ήταν στα πλάνα του ΠΑΟΚ για τη φετινή ομάδα.

Κι ο ίδιος πάντως έβαλε το χεράκι του σε αυτή την στάση των ανθρώπων του Δικεφάλου, προβάλλοντας μεγαλύτερες οικονομικές απαιτήσεις, από ό,τι αυτοί περίμεναν.

Ως έναν βαθμό η στάση είχε λογική, αν έμπαιναν σε σύγκριση οι δικές του αποδοχές σε σχέση με αυτές του βασικού φορ του ΠΑΟΚ την περασμένη σεζόν, του Νέλσον Ολιβέιρα και τα γκολ που πέτυχαν.

Όπως και να έχει στην Τούμπα τον κράτησαν κατά πρώτο λόγο η αγωνία του Ραζβάν Λουτσέσκου όταν διαπίστωσε ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός που περιλάμβανε και επιθετικούς κρούσης καθυστερούσε υπερβολικά και κατά δεύτερο ότι τελικά ο ίδιος ο Ισπανός μείωσε τις αρχικές του απαιτήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ρουμάνος τεχνικός δεν "ψήθηκε" από την επιλογή του, ήρωα του τελικού Κυπέλλου του 2021, Μίκαελ Κρμέντσικ, που είχε συμφωνήσει προφορικά με τον ΠΑΟΚ (με λιγότερα μάλιστα χρήματα από αυτά που τελικά έκλεισε ο Μπράντον Τόμας), επέμεινε στον Ισπανό και για την ώρα δικαιώνεται.

Ο 28χρονος επιθετικός τα πηγαίνει μια χαρά, πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο για έναν ποδοσφαιριστή που στη θεωρία είναι "ρολίστας", αλλά στην πράξη και στα στατιστικά του θα πρέπει να λογίζεται ως ο βασικός επιθετικός του Δικεφάλου. Μια συνθήκη που θα παραμείνει αναλλοίωτη εκτός κι αν ο Αλί Σαμάτα ξαναβρεί τον παλιό καλό του εαυτό.

Μπορεί τα γκολ που πετυχαίνει ο φορ από τη Μαγιόρκα να μοιάζουν τις περισσότερες φορές εύκολα, αλλά ο Μπράντον καταφέρνει να είναι εκεί που πρέπει, δείχνοντας ότι η ενέργεια που έχει στη δεξαμενή του, όπως και τα τατουάζ στο σώμα του, δεν μπορεί να μετρηθεί.

Η ιεραρχία των εκτελεστών πέναλτι και το πρώτο εύστοχο του Μπράντον

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Μπράντον Τόμας πήρε την ευθύνη και εκτέλεσε το πρώτο του πέναλτι με τη φανέλα του Δικεφάλου. Την τελευταία του σεζόν στην Ισπανία με την Μάλαγα σκόραρε τέσσερις φορές από την άσπρη βούλα, αλλά στον ΠΑΟΚ δεν είχε χτυπήσει κανένα.

Το γεγονός ότι καταργήθηκε η ιεραρχία αυτών που χτυπούν τα πέναλτι κι ότι δεν τηρήθηκε ο άγραφος ποδοσφαιρικός κανόνας που λέει ότι αυτός που κερδίζει την εσχάτη των ποινών συνήθως το χάνει δεν τον επηρέασε.

Ο Σβαμπ που είναι ο πρώτος εκτελεστής ήταν στον πάγκο, όμως ο Ζίβκοβιτς που ακολουθεί ήταν στο γήπεδο και κοντά στην άσπρη βούλα.

Ίσως το να εκτελέσει ο Μπράντον είχε να κάνει με τον Πασχαλάκη, καθώς ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού λογικά γνωρίζει πώς εκτελούν οι δυο πρώην συμπαίκτες του κι όχι ο Μπράντον Τόμας.

Keywords
Τυχαία Θέματα