Προγνωστικά Mundobasket: Ο Ντόντσιτς, ο Χουάντσο και το showtime των ΗΠΑ

Για τον τρίτο όμιλο του Mundobasket, στον οποίο μετέχει και η εθνική μας, η Team USA αντιμετωπίζει τη Νέα Ζηλανδία, στην πρεμιέρα της στο τουρνουά (15:40 Novasports Start, Live από το SPORT24).

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το ματς θα εξελιχθεί σε show time

από τους Αμερικανούς, αφού υπάρχει χαοτική διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι Tall Blacks έχουν στο ρόστερ τους μόλις δύο παίκτες που αγωνίστηκαν στην Ευρώπη, τη σεζόν που μας πέρασε. Τον Φιν Ντιλέινι (Βόννη) και τον Γιανίκ Βέτσελ (Άλμπα). Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζουν ο δυναμικός πάουερ-φόργοουρντ Ισαάκ Φότου και ο πόιντ-γκαρντ Φλιν Κάμερον, που είναι γιος του εμβληματικού τεχνικού της ομάδας, Πέρο Κάμερον.

Η Νέα Ζηλανδία πάντως, έχει την τάση να παίζει σε up tempo. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Κίνα, πριν τέσσερα χρόνια, είχε 99,4 πόντους επιθετικό μέσο όρο, σκοράροντας στην πρώτη φάση 94 πόντους με τη Βραζιλία, 93 με το Μαυροβούνιο και 97 με την Ελλάδα!

Γενικά, το μπασκετικό της στιλ θα ευνοήσει τους Αμερικανούς, προκειμένου να περάσουν με άνεση τους 100 πόντους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το βασικό line των ΗΠΑ είναι στους 111,5 πόντους. Αν πάμε σχετικά πιο safe στο Over 105,5 και ζητήσουμε παράλληλα να βάλει μίνιμουμ 20 ο Αντονι Εντουαρντς χτίζουμε ένα Bet Builder κοντά στο 2.20.

Ο εκρηκτικός άσος των Μινεσότα Τίμπεργουλβς είναι ο παίκτης με το μεγαλύτερο επιθετικό ταλέντο σε αυτή την Team USA και έρχεται από μία γεμάτη χρονιά στο NBA, με 24,6 πόντους κατά μέσο όρο. Απέδειξε την εκτελεστική του δεινότητα και στα δύο τελευταία φιλικά, στο Αμπου Ντάμπι, όπου σημείωσε 34 πόντους κόντρα στη Γερμανία και 21 με την Ελλάδα.

Στην περίπτωσή του θα μπορούσαμε να ζητήσουμε να βάλει ακόμη και πάνω από 25, ωστόσο επειδή το ματς λογικά θα εξελιχθεί πολλά με λίγα, ο Στιβ Κερ δεν θα έχει λόγο να τον κρατήσει για πολλά λεπτά στο παρκέ.

Προγνωστικά Mundobasket: Με άμυνα και Λούντζη για το 2.00 στην πρεμιέρα της Ελλάδας

Στην... τσίτα ο Ντόντσιτς

Ο Τζος Γκίντεϊ ήταν πραγματικά μία ορχήστρα μόνος του στη νικηφόρα πρεμιέρα της Αυστραλίας κόντρα στη Φινλανδία το Σάββατο. Ο άσος της Οκλαχόμα είχε 14 πόντους, 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Λίγο έλειψε δηλαδή να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων που κάνει triple-double.

Η εμφάνιση του Γκίντεϊ μάλλον θα έβαλε στην... πρίζα τον Λούκα Ντόντσιτς. Ο mega star του Ντάλας είναι ο κορυφαίος παίκτης του τουρνουά και ο βασικός λόγος που η Σλοβενία συγκαταλέγεται μέσα στην πρώτη οκτάδα των φαβορί στο φετινό Mundobasket.

Φυσικά, ο Ντόντσιτς θα ήθελε να γίνει ο πρώτος παίκτης που γράφει διψήφιο νούμερο σε τρεις στατιστικές κατηγορίες σε παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Βενεζουέλα είναι ένας αντίπαλος που μπορεί να κυνηγήσει κάτι τέτοιο (14:30 Novasports 5HD, Live από το SPORT24).

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη σεζόν έκανε 14 triple-doubles στο NBA και ήταν τρίτος στη σχετική λίστα, πίσω μόνο από τους Νίκολα Γιόκιτς (29) και Ντομάντας Σαμπόνις (14). Επίσης, στο τελευταίο φιλικό με την Ιαπωνία, όπου οι Σλοβένοι κέρδισαν 103-68, ο Ντόντσιτς είχε 23 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Εναλλακτικά, μπορούμε να ζητήσουμε το double-double του Ντόντσιτς και παράλληλα να ευστοχήσει σε τουλάχιστον δέκα τρίποντα η Σλοβενία για ένα combo απόδοση 2.50. Η ομάδα του Αλεξάντερ Σέκουλιτς βασίζει το επιθετικό της παιχνίδι στο τρίποντο και εκτελεί κατά ριπάς από την περιφέρεια. Στο τεστ με τους Ιάπωνες, μόνο το δίδυμο Ντόντσιτς-Μπλάζιτς είχε 7 εύστοχα τρίποντα.

Με 50% ο Χουάντσο!

Το σημερινό πρόγραμμα κλείνει με το παιχνίδι της Ισπανίας με την Ακτή Ελεφαντοστού (16:30 Novasports 6HD, Live από το SPORT24). Και εδώ υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και προφανώς το βασικό χάντικαπ είναι στο... Θεό (25,5 πόντους). Φυσικά δεν τίθεται θέμα για το αν θα επικρατήσουν οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Αυτό που μένει να φανεί είναι αν θα το κάνουν με στιλ.

Περισσότερο ενδιαφέρον βέβαια για το ελληνικό κοινό και κυρίως για τους φίλους του Παναθηναϊκού θα συγκεντρώσει η εμφάνιση του Χουάντσο Ερνάνγκομεθ. Ο νέος άσος του τριφυλλιού ήταν εξαιρετικός στα φιλικά προετοιμασίας της "φούρια ρόχα", έχοντας 27 πόντους με τη Βενεζουέλα, 17 με τη Σλοβενία, 11 με τις ΗΠΑ και 12 με τον Καναδά. Σε αυτά τα τέσσερα ματς σούταρε με 50% από το τρίποντο (10/20)! Στο 2.60 να ευστοχήσει σήμερα σε τουλάχιστον τρία τρίποντα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Σλοβενία – Βενεζουέλα: Ντόντσιτς triple-double (απόδοση 5.40), 14:30 ΗΠΑΝέα Ζηλανδία: Over 105,5 ΗΠΑ & Εντουαρντς Over 19,5 (απόδοση 2.18), 15:40 Ισπανία – Ακτή Ελεφαντοστού: Χουάντσο Over 2,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.60), 16:30
Keywords
Τυχαία Θέματα