Προγνωστικά NBA: Κυρίαρχη η Βοστώνη, για το προβάδισμα το Ντάλας

Το Μπρούκλιν ξεκίνησε τη σεζόν ως ένα από τα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και αυτή τη στιγμή είναι αντιμέτωπο κατάφατσα με το φάσμα του αποκλεισμού, από τον πρώτο γύρο των playoffs, αφού είναι κάτω με 3-0 κόντρα στη Βοστώνη.

Ποτέ καμία ομάδα στο NBA δεν γύρισε σειρά από το 3-0, τις 44 φορές που εμφανίστηκε αυτό το σκορ. Πρακτικά, οι Νετς ψάχνουν απόψε μία νίκη τιμής, για να μην είναι η μοναδική ομάδα της φετινής postseason, που αποκλείεται στον πρώτο γύρο με "σκούπα" (26/04 02:00 Cosmote

Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Μπρούκλιν - Βοστώνη: Προγνωστικά και Ανάλυση

Είδαμε, ότι το Ντένβερ και το Τορόντο μείωσαν σε 3-1. Μπορεί άραγε να κάνει το ίδιο και το Μπρούκλιν; Οι Νετς είναι δεδομένο πως έχουν περισσότερο ταλέντο από τους Νάγκετς και τους Ράπτορς, ωστόσο φαίνεται ότι τους λείπει η σκληράδα και το τσαγανό.

Η Βοστώνη, με την εκπληκτική της άμυνα, έχει κλειδώσει τα επιθετικά ατού των Νετς. Ο Ντουράντ, που τελείωσε την κανονική διάρκεια με 29,9 πόντους κατά μέσο όρο, έχει στα πρώτα τρία ματς της σειράς με τους Σέλτικς 22. Ειδικά στο τελευταίο, έμεινε στους 16, παίρνοντας μόλις 11 προσπάθειες. Είναι ενδεικτικό ότι από σουτ που έχει πάρει ο KD κόντρα στους Κέλτες, το 95,6% είναι contested!

Και ενώ η Βοστώνη παίζει άμυνα για σεμινάριο, το Μπρούκλιν δέχεται 118,6 πόντους ανά 100 κατοχές στα πρώτα τρία παιχνίδια, έχει δηλαδή την τρίτη χειρότερη επίδοση στον πρώτο γύρο των playoffs.

Παρότι θα είναι βαρύ και ασήκωτο για τους Νετς να αποκλειστούν με sweep, στοιχηματικά αξία έχει το αουτσάιντερ διπλό σε τιμές άνω του 2.00, καθώς οι Σέλτικς έχουν αποδείξει ότι είναι ορισμός της ομάδας. Ακόμη κι αν ξεθάψει από τη ναφθαλίνη τον ΛαΜάρκους Ολντριτζ ο Στιβ Νας, δύσκολα το Μπρούκλιν θα γλιτώσει απόψε το 4-0.

Φιλαντέλφεια - Τορόντο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Τορόντο δεν κατέθεσε τα όπλα κόντρα στη Φιλαντέλφεια. Μετά την οδυνηρή ήττα στο game 3, στην παράταση, με το τρίποντο του Τζόελ Εμπίντ, βρήκε το κουράγιο, πήρε το game 4 και μείωσε σε 3-1.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως δεν έπαιξε μπάσκετ αξιώσεων. Οι Ράπτορς, απλά κατέθεσαν ψυχή, ήταν σκληροί στην άμυνα και βασίστηκαν στους ηρωισμούς του Σιακάμ, ο οποίος πέτυχε 15 πόντους στην 4η περίοδο, επιλέγοντας σχεδόν σε κάθε επίθεση να παίζει ένας εναντίον πέντε.

Στη Φιλαντέλφεια υπάρχει ανησυχία αναφορικά με την κατάσταση του Εμπίντ, ο οποίος στο τέταρτο παιχνίδι αγωνίστηκε με σοβαρές ενοχλήσεις στον αντίχειρα του δεξιού του χεριού. Σε κάθε επαφή με αντίπαλο, οι μορφασμοί του ηγέτη των Σίξερς ήταν έντονοι. Ο Καμερουνέζος σούπερ σταρ ήταν εμφανώς επηρεασμένος και έμεινε στους 21 πόντους με 7/16 σουτ. Δεν τίθεται πάντως θέμα μη συμμετοχής του στο υπόλοιπο των playoffs, αν και οι εξετάσεις έδειξαν πως για να αποκατασταθεί το πρόβλημα θα πρέπει να κάνει εγχείρηση κατά τη διάρκεια της offseason.

Από την άλλη, οι Ράπτορς πήραν ένα boost με την επιστροφή του Σκότι Μπαρνς, αλλά είδαν να αποχωρεί τραυματίας ο ΦανΦλιτ, ο οποίος τέθηκε νοκ άουτ για απόψε. Εφόσον ο all-star γκαρντ δεν αγωνιστεί, είναι δεδομένο πως το μεγαλύτερο βάρος στην περιφέρεια θα πέσει πάνω στον Τρεντ Τζούνιορ, ο οποίος στα δύο προηγούμενα ματς σκόραρε από 24 πόντους με 19 και 20 προσπάθειες αντίστοιχα. Στο 1.93 το Over 19,5 για τον γκαρντ του Τορόντο, ο οποίος εκτελεί χωρίς φειδώ.

Σε ό,τι αφορά στο σημείο, λογικά οι Σίξερς απόψε θα τσεκάρουν την πρόκρισή τους στα ημιτελικά της Ανατολής (26/04 03:00 Live από το SPORT24). Οσο πληγωμένος κι αν είναι ο Εμπίντ, όσο φιλότιμοι κι αν είναι οι Ανουνόμπι, Σιακάμ και Μπουσέ, οι Ράπτορς δεν έχουν το μέγεθος για να ματσάρουν τον Καμερουνέζο σέντερ. Επίσης, ο Μάξεϊ δεν γίνεται να είναι ξανά τόσο κακός, όσο στο game 4.

Το line είναι στους 7,5 πόντους. Μπορούμε να το κατεβάσουμε στους 3,5 και να ζητήσουμε παράλληλα το Under 220,5 για να πάρουμε απόδοση πάνω από 2.00. Με εξαίρεση το πρώτο παιχνίδι, που το σκορ άνοιξε, τα επόμενα τρία πήγαν πολύ δύναμη και έμειναν χαμηλά (209, 205, 212).

Ντάλας - Γιούτα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο Λούκα Ντόντσιτς επέστρεψε στο game 4, ωστόσο η παρουσία του δεν ήταν αρκετή για να κάνει το Ντάλας το 3-1. Παρότι ο Σλοβένος σούπερ σταρ σημείωσε 30 πόντους, η Γιούτα πήρε το θρίλερ με 100-99 κι έφερε τη σειρά στα ίσα (2-2), με την καλύτερη εμφάνιση του Γκομπέρ στη συγκεκριμένη σειρά.

Το θετικό βέβαια για τους Μάβερικς είναι πως ο Ντόντσιτς έδειξε σε καλή κατάσταση, ευστόχησε σε ορισμένα μεγάλα σουτ και φυσικά μπορεί να κάνει τη διαφορά στα επόμενα παιχνίδια (26/04 04:30 Live από το SPORT24).

Άλλωστε, το Ντάλας έχει κερδίσει μέχρι στιγμής τις εντυπώσεις στη σειρά, συγκριτικά με τη Γιούτα, η οποία τα έχει βρει σκούρα απέναντι στην άμυνα του Τζέισον Κιντ. Είναι ενδεικτικό, ότι οι μορμόνοι τέλειωσαν την κανονική περίοδο με 113,6 πόντους κατά μέσο όρο και στα πρώτα τέσσερα ματς κόντρα στο Ντάλας σημειώνουν μόλις 105,3.

Οι Μάβερικς έχουν προβάδισμα για απόψε και δίνονται φαβορί στους 3,5 πόντους. Η απλή νίκη τους προσφέρεται στο 1.70 και μπορεί να ανέβει στο 2.40 σε κόμπο με το Under 220,5. Με εξαίρεση το τρίτο ματς, τα υπόλοιπα τρία της σειράς έμειναν πολύ χαμηλά (192, 214 και 199 πόντους αντίστοιχα). Είναι φανερό ότι Γιούτα έχει παρασυρθεί στον αργό ρυθμό του Ντάλας και ειδικά μετά την επιστροφή του Ντόντσιτς το pace αναμένεται ακόμη πιο αργό.

Στα ειδικά των παικτών, στέκεται το Over 2,5 εύστοχα τρίποντα του Ρέτζι Μπούλοκ στο 1.75. Ο 31χρονος σμολ φόργουορντ του Ντάλας έχει πετύχει ακριβώς τρία τρίποντα και στα τέσσερα ματς της σειράς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μπρούκλιν – Βοστώνη: 2 (απόδοση 2.04), 02:00 Φιλαντέλφεια – Τορόντο: 1 -3,5 & Under 220,5 (απόδοση 2.05), 03:00 Φιλαντέλφεια – Τορόντο: Τρεντ Τζούνιορ Over 19,5 πόντοι (απόδοση 1.93), 03:00 Ντάλας – Γιούτα: 1 & Under 220,5 (απόδοση 2.40), 04:30 Ντάλας – Γιούτα: Μπούλοκ Over 2,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 1.75), 04:30
Keywords
Τυχαία Θέματα