Προγνωστικά NBA: Με το Over του Γιανγκ, καθαρίζει ο Ντουράντ για τους Νετς

22:35 8/4/2022 - Πηγή: Sport 24

Κρίσιμη είναι η αναμέτρηση του Μπρούκλιν (42-38) κόντρα στο Κλίβελαντ (43-37) για το τελικό πλασάρισμα των δύο ομάδων (09/04 02:30 Live από το SPORT24). Οι Νετς είναι πάνω με ρεκόρ 2-1 στη μεταξύ τους σειρά και εφόσον κερδίσουν απόψε θα βάλουν από κάτω τους Καβαλίερς, άρα θα έχουν καλές πιθανότητες για την 7η θέση στην Ανατολή, δεδομένου μάλιστα ότι ολοκληρώνουν τη regular season εντός έδρας με την Ιντιάνα.

Εφόσον οι Νετς βγουν έβδομοι θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας στο πρώτο νοκ

άουτ ματς του play-in tournament με τον όγδοο της περιφέρειας κι αν χάσουν θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία κόντρα στον νικητή του αγώνα της 9ης και 10ης θέσης.

Η ομάδα του Στιβ Νας κέρδισε τα δύο τελευταία παιχνίδια της, ωστόσο δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, αφού έπαιξε με αδύναμους αντιπάλους (Νέα Υόρκη και Χιούστον). Από την άλλη, το Κλίβελαντ πληρώνει τις απουσίες του Αλεν και του Μόμπλεϊ (questionable για απόψε) και έχει ρεκόρ 2-7 στα τελευταία εννιά ματς.

Η έδρα εδώ έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο το χάντικαπ των 8,5 πόντων είναι αρκετά ψηλά. Οι Νετς δεν έχουν πείσει ότι μπορούν να κάνουν περίπατο απέναντι σε ανταγωνιστικές ομάδες όπως οι Καβς. Λογικά πάντως θα φτάσουν στο ζητούμενο. Ο άσος με -2,5 πόντους φτάνει το 2.05 αν βάλει τουλάχιστον 29 ο Κέβιν Ντουράντ, που μέσα στον Απρίλιο, σημείωσε 32 με τους Νικς και 55 με τους Χοκς!

Ουάσινγκτον - Νέα Υόρκη: Προγνωστικά και Ανάλυση

Αδιάφορο βαθμολογικά ματς στην Ουάσινγκτον (09/04 02:00 Live από το SPORT24) ανάμεσα στους Γουίζαρντς (35-45) και τους Νικς (35-45). Και οι δύο ομάδες έμειναν εκτός δεκάδας στην Ανατολή και απλά περιμένουν να ολοκληρωθεί η regular season. Συνήθως τέτοια ματς είναι χαλαρά, τα τεχνικά σταφ κάνουν δοκιμές και το σκορ πάει ψηλά. Άλλωστε, στα τελευταία πέντε παιχνίδια της Ουάσινγκτον, μπήκαν σε όλα από 221 πόντοι και πάνω.

Στο 1.47 το Over 215,5. Ενδιαφέρον και το line πόντων του Ομπι Τόπιν, ο οποίος ελλείψει Ραντλ έπαιξε στα τρία ματς του Απριλίου 36,3 λεπτά κατά μέσο όρο και σημείωσε 19 πόντους κόντρα στο Μπρούκλιν και από 20 απέναντι σε Ορλάντο και Κλίβελαντ. Στο 2.02 το combo Over 215,5 και 17+ πόντοι ο Τόπιν.

Μαϊάμι - Ατλάντα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Αρκετά ιδιαίτερο είναι το ματς στο Μαϊάμι (09/04 03:00 Live από το SPORT24). Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι επικεφαλής της Ανατολής, Χιτ (52-28) θα έπρεπε να είναι φαβορί. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, με τους μπουκ να προσφέρουν φαβορί στο 1.80 τους Χοκς (42-38), διότι απόψε έχουν πιο ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο, αφού το Μαϊάμι κλείδωσε την πρωτιά στην Ανατολή.

Η Ατλάντα παλεύει να μπει στην πρώτη οχτάδα της περιφέρειας και πρακτικά το παιχνίδι στη Φλόριντα είναι must-win για τους παίκτες του Νέιτ ΜακΜίλαν. Τα "γεράκια" ισοβαθμούν αυτή τη στιγμή με τους Νετς και είναι ένα παιχνίδι πίσω από τους Καβς. Σε πιθανές ισοβαθμίες, κερδίζουν τους Καβς και χάνουν από τους Νετς.

Οι Χοκς βρίσκονται σε καλή κατάσταση, έχουν φορτσάρει την κατάλληλη στιγμή και το ρεκόρ τους στα τελευταία επτά ματς είναι 6-1. Σε δυνατή φόρμα είναι και οι Χιτ με πέντε διαδοχικές νίκες, η πιο πρόσφατη μάλιστα εκκωφαντική, αφού συνέτριψαν 144-115 τους Χόρνετς, με τον Τάιλερ Χίρο να κάνει ρεκόρ καριέρας με 35 πόντους.

Αν ο Ερικ Σποέλστρα δεν προστατεύσει τους βασικούς του παίκτες, το 2.00 στον άσο είναι value. Επειδή πάντως, πλανάται έντονα η αίσθηση ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πάμε με το Over 27,5 (1.87) του Τρέι Γιανγκ, ο οποίος σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνει μία γεμάτη εμφάνιση, προκειμένου οι Χοκς να φύγουν νικητές από τη FTX Arena.

Γιούτα - Φοίνιξ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Σολτ Λέικ, οι Τζαζ (48-32) υποδέχονται τους Σανς (63-17) και είναι φαβορί σε τιμές οριακά πάνω από το 1.70 (09/04 04:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Η Γιούτα είναι μισό παιχνίδι μπροστά από το Ντένβερ, έχει την πιθανή ισοβαθμία με το μέρος της, άρα χρειάζεται μία νίκη στα εναπομείναντα δύο ματς για να κλειδώσει την 5η θέση. Αν δεν τη βρει κόντρα στο Φοίνιξ, θα το κάνει με το αδύναμο Πόρτλαντ.

Βέβαια, για την ομάδα του Κούιν Σνάιντερ, η οποία μετράει πέντε σερί νίκες εντός έδρας, το αποψινό παιχνίδι είναι μία καλή ευκαιρία να τονώσει την ψυχολογία της εν όψει postseason με ένα δυνατό αποτέλεσμα απέναντι στο κορυφαίο ρεκόρ του ΝΒΑ.

Οι Σανς έχουν κατεβάσει ρυθμούς στο τελευταίο κομμάτι της regular season. Έχοντας εξασφαλίσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, ο Μόντι Γουίλιαμς ξεκουράζει τα βαριά χαρτιά του ρόστερ, με συνέπεια το Φοίνιξ να γνωρίσει τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα ματς. Δεν είναι βέβαιο ποιες είναι οι προθέσεις του Γουίλιαμς για το παιχνίδι στη Γιούτα, οι Σανς πάντως έχουν το βάθος και την ποιότητα να φανούν ανταγωνιστικοί.

Οι Τζαζ στην έδρα τους πάντα παίζουν με ενθουσιασμό. Υπάρχουν λοιπόν τα στοιχεία για το Over 224,5 στο 1.70, καθώς κοντράρονται δύο από τις καλύτερες ομάδες της Δύσης. Υπενθυμίζεται, ότι τον Φεβρουάριο, οι Τζαζ είχαν κερδίσει στην Αριζόνα με 118-114.

Ντιτρόιτ - Μιλγουόκι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Τέλος, το Μιλγουόκι (50-30) έκανε το μεγάλο βήμα για τη 2η θέση της Ανατολής, κερδίζοντας χθες τη Βοστώνη. Απόψε, οι πρωταθλητές δίνουν back to back στο Ντιτρόιτ (09/04 02:00 Live από το SPORT24) και την Κυριακή ολοκληρώνουν τη regular season στο Κλίβελαντ.

Εφόσον οι Μπακς κάνουν το 2/2 σε αυτά τα ματς κλειδώνουν τη 2η θέση, ανεξαρτήτως τι θα κάνουν οι Σέλτικς στο Μέμφις την Κυριακή. Σε περίπτωση πάντως ισοβαθμίας, η Βοστώνη έχει το πάνω χέρι, αφού υπερτερεί στο κριτήριο των περισσότερων νικών κόντρα στις ομάδες της Ανατολής, που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα.

Το πιθανότερο λοιπόν είναι, πως οι Μπακς θα χτυπήσουν το ματς στο Ντιτρόιτ (23-57), παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δίνεται questionable, άρα υπάρχει πιθανότητα να μην αγωνιστεί. Το line βέβαια είναι χαμηλά (-4,5), διότι όπως είπαμε τα "ελάφια" δίνουν back to back και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Μάικ Μπουντενχόλτσερ να ξεκουράσει κάποια πρόσωπα.

Με το τοπίο κι εδώ θολό, καλύτερα να στραφούμε στη σταθερή αξία των Πίστονς τον τελευταίο διάστημα, τον ρούκι Κέιντ Κάνινγχαμ, ο οποίος σημείωσε 25 πόντους στο προηγούμενο ματς κόντρα στο Ντάλας, είχε 27 με τη Φιλαντέλφεια και 34 με το Μπρούκλιν. Στο 1.85 το Over 21,5 του Κάνινγχαμ απέναντι στους Μπακς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ουάσινγκτον – Νέα Υόρκη: Over 215,5 & Τόπιν 17+ πόντοι (απόδοση 2.02 ), 02:00 Ντιτρόιτ – Μιλγουόκι: Κάνινγχαμ Over 21,5 (απόδοση 1.85), 02:00 Μπρούκλιν – Κλίβελαντ: 1 -2,5 & Ντουράντ 29+ πόντοι (απόδοση 2.05), 02:30 Μαϊάμι – Ατλάντα: Γιανγκ Over 27,5 (απόδοση 1.87), 03:00 Γιούτα – Φοίνιξ: Over 224,5 (απόδοση 1.70), 04:30
Keywords
Τυχαία Θέματα