100 χρόνια της ελληνικής αγοράς Τροφίμων

Ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων ιστορίας της ελληνικής αγοράς Τροφίμων και Ποτών, στο πλαίσιο τριήμερου συμποσίου που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), με στόχο την αναγνώριση της προσφοράς των ελληνικών επιχειρήσεων και προϊόντων στην ανάπτυξη της ελληνικής αφοράς Τροφίμων και Ποτών.
   
Σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, στη δύσκολη

περίοδο που διανύουμε, οι βιομηχανίες και το εμπόριο τροφίμων και ποτών είναι ο πρώτος κλάδος που επενδύει και δημιουργεί καινοτόμα ποιοτικά προϊόντα και αυξάνει τις εξαγωγές και το πρωτογενές πλεόνασμα.
   
Ο χώρος του Ζαππείου θα φιλοξενήσει μία ανοιχτή για το κοινό έκθεση όπου το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ελληνικής αγοράς ξετυλίγονται μέσα από τις εταιρείες, τα προϊόντα τους και τους ανθρώπους της στα εκατό χρόνια που πέρασαν. Πολλές καταξιωμένες στην ελληνική αγορά Τροφίμων και Ποτών εταιρείες έχουν τα "γενέθλιά" τους κλείνοντας τα 50- 70- 100 και πλέον χρόνια τους.
   
Οι συμμετέχουσες εταιρείες, στο πλαίσιο της έκθεσης, παρουσιάζουν την ιστορία τους μέσα από παραδοσιακά προϊόντα τους, διαφημίσεις και φωτογραφίες τους, καθώς επίσης και τα επιτεύγματά τους, το ανθρώπινο

δυναμικό, τα νέα τους προϊόντα, τις εξαγωγές τους, τα μελλοντικά τους σχέδια για επενδύσεις ώστε ο επισκέπτης να αντιληφθεί τις προσπάθειες των ανθρώπων που τις δημιούργησαν, αλλά και να γίνει καλύτερα κατανοητός ο ρόλος τους στην ανάπτυξη και την οικονομία, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.
   
Παράλληλα, αναμνηστικά βραβεία� πλατινένιο, χρυσό και ασημένιο� θα απονεμηθούν αντίστοιχα σε επιχειρήσεις με 90- 100, 70- 90 και 50- 70 χρόνια ιστορίας, ως ελάχιστη αναγνώριση των προσπαθειών των ανθρώπων που μετέτρεψαν μικρές οικογενειακές φίρμες και τοπικά προϊόντα, σε διεθνούς βεληνεκούς επιχειρήσεις και μάρκες (brands) που συναγωνίζονται επάξια στις διεθνείς αγορές.
 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα