16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Σε καιρούς βαθιάς κρίσης, δημιούργημα των «από πάνω», που πιέζουν μέχρι συνθλίψεως τους «από κάτω» να πληρώσουν γι' αυτήν, έρχεται να ανοίξει τις πύλες του το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας.

Η μεγαλύτερη γιορτή αλληλεγγύης και ισότιμης συνύπαρξης της πρωτεύουσας με κεντρικό σύνθημα «Όταν η επίθεση δεν έχει όρια, η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα!» λέει «όχι» στη ρατσιστική βία, στη δημόσια διαπόμπευση και στην επιχειρούμενη απαξίωση τόσο των μεταναστών όσο και των ντόπιων.

Καθημερινά

γινόμαστε μάρτυρες της θηριωδίας των πογκρόμ, της ανόδου της Ακροδεξιάς και των ρητορειών του μίσους, της έξαρσης ενός ρατσιστικού δημόσιου λόγου. Μετανάστες στοχοποιούνται συλλήβδην ως «εγκληματίες», ιερόδουλες ως «μολυσμένες» και όλοι μαζί, οι πιο ευάλωτοι απ' τους ευάλωτους, χαρακτηρίζονται δια στόματος υπουργών «υγειονομικές βόμβες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία».

Το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, μια τριήμερη γιορτή που ξεκινά στις Ιουλίου στην καρδιά της Αθήνας γεμάτη μουσικές και γεύσεις από όλες τις γωνιές της γης, αποτελεί ταυτόχρονα μια ουσιαστική ευκαιρία για κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.

Αντικείμενο συζητήσεων η οικονομική κρίση, η νεοφιλελεύθερη λεηλασία δημόσιων αγαθών και φυσικών πόρων, το κίνημα και η Αριστερά στη νέα περίοδο, οι εργατικοί αγώνες και οι προοπτικές τους, η άνοδος της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «δίπλα στη βαρβαρότητα ανθίζουν μοναδικά παραδείγματα αντίστασης, συλλογικότητας και αξιοπρέπειας. Είναι ο μεγαλειώδης αγώνας του λαού στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλης της Ελλάδας».

Διοργάνωση : Συντονιστικό Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων

Άλσος Γουδή

6, 7, 8 Ιουλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα