2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

Ο νέος καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός της Αθήνας, το 2ο Athens Open Air Film Festival, συνεχίζει να κρατάει συντροφιά στους Αθηναίους, με προβολές από επιλεγμένες κινηματογραφικές ταινίες, που πραγματοποιούνται σε διάφορους χώρους  της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.
Αυριο

στις 9, το φεστιβάλ πάει στην είσοδο του θεάτρου του Διονύσου, απέναντι από το μουσείο της Ακρόπολης και μας καλεί να παρακολουθήσουμε την πρώτη προσωπική ταινία του Γιώργου Λάνθιμου “Κιννέτα”.

Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, με εισοδο ελεύθερη για το κοινο.

Είναι μια σειρά εκδηλώσεων που έδωσαν μια ανάσα δροσιάς σε αυτη τη ζεστή πολή την Αθήνα τον Ιούλιο και τον Αυγουστο και θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, είπε ο Γενικός Διευθυντης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Γρηγόρης Καραντινάκης, μιλώντας στι Βάνα Λυκομήτρου.

“Η φιλοσοφία του φεστιβάλ είναι , το σινεμά να υπάρχει και το καλοκαίρι στις γειτονιές, σε όλη την Αττική -γιατι φτάσαμε μεχρι και το Λαύριο- να συνεχιστεί αυτός ο θεσμός και να μπει ο κινηματογράφος στη συνείδηση του κόσμου. Να έρθει όσο το δυνατόν πιο κοντά.. Και πιστεύω πως τέτοιες δράσεις βοηθάνε.

Και βέβαια να προσφέρει διασκέδαση στη σημερινή εποχή που όλοι ξέρουμε οτι τα πράγματα είναι δύσκολα, συνέχισε ο κ Καραντινάκης και συνέχισε “ Γινονται master classes και θα γίνουν κι εξι ταινιες με θεμα την Αττική. Δράσεις που ενισχύουν την πολιτιστική ύπαρξη σε αυτό το ασφυχτικό τοπίο που ζούμε σήμερα.”

Keywords
Τυχαία Θέματα