50 ταινίες σε οχτώ ημέρες

Το φετινό 24ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το Μεγάλο Διεθνές Φεστιβάλ της Αθήνας, διεξάγεται από 26 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου 2011. Στις 8 μέρες της διάρκειας του Πανοράματος, περισσότερες από 50 ταινίες από την Ευρώπη και τις άλλες ηπείρους θα παρουσιαστούν στον κινηματογράφο Απόλλων Cinemax Class και το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Η επίσημη έναρξη του 24ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου θα γίνει στις 26 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο

Απόλλων Cinemax Class, με τη βραβευμένη τουρκική ταινία «Once Upon A Time In Anatolia» του Nuri Bilge Ceylan - Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών.

Όπως κάθε χρόνο ο κεντρικός κορμός του Πανοράματος είναι αφιερωμένος στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο, με προγράμματα όπως το καθιερωμένο πια Διαγωνιστικό Τμήμα με 7 άπαιχτες ευρωπαϊκές ταινίες, με βραβεία που απονέμει πενταμελής κριτική επιτροπή. Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται προβολές νέων άπαικτων ταινιών από τον παγκόσμιο κινηματογράφο και αφιερώματα στους σκηνοθέτες Akira Kurosawa, Samuel Fuller καθώς και στον Ελληνικό κινηματογράφο των 90's .

Στο πλαίσιο του 24ου Πανοράματος θα πραγματοποιηθεί επίσης συζήτηση σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, με θέμα «Ελληνικός Κινηματογράφος: Quo Vadis?», τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στον ΙΑΝΟ. Παίρνουν μέρος οι: Νίνος Φένεκ Μικελίδης, Ανδρέας Τύρος, Νίκος Τριανταφυλλίδης, Βασίλης Βαφέας, Γιάννης Φάγκρας, Νέστορας Πουλάκος και Γιάννης Οικονομίδης.

Πηγή: www.elculture.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα