54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Τεράστια η προσέλευση του κοινού στο 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που και φέτος δίνει το καθιερωμένο του ραντεβού με το σινεφίλ κοινό, από την 1η έως τις 10 Νοεμβρίου 2013, στις αίθουσες «Ολύμπιον» και «Παύλος Ζάννας» και στις αίθουσες τουΛιμανιού «Τζον Κασσαβέτης», «Σταύρος Τορνές», «Τώνια Μαρκετάκη» και «Φρίντα Λιάππα».

Μάλιστα, όπως είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Εϊπίδης, μιλώντας στη Βάνα Λυκομήτρου, οι περισσότερες προβολές είναι sold out.

Ο κύριος Εϊπίδης επεσήμανε ότι «το Φεστιβάλ όπως κάθε χρόνο, είναι αυστηρά
αφιερωμένο στον ανεξάρτητο κινηματογράφο, περιλαμβάνοντας 150 ιδιαίτερες και δημιουργικές ταινίες, οι οποίες όμως δεν είναι εμπορικές».

Ωστόσο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έδωσε έμφαση στο τμήμα της αγοράς, της φετινής διοργάνωσης, το οποίο έχει προσελκύσει όπως είπε πάρα πολλούς ξένους προσκεκλημένους από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές εταιρείες παραγωγής κι εκπροσώπους μεγάλων ευρωπαϊκών καναλιών.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το τμήμα της αγοράς, καθώς δίνει έμφαση στην εξέλιξη και το μέλλον του σινεμά κι ενδυναμώνει κάθε προσπάθεια της καλλιτεχνικής πλευράς του φεστιβάλ», κατέληξε.
Keywords
Τυχαία Θέματα