Athens Fashion Week 2011 στο Γκάζι

Εγκαινιάστηκε απόψε η 13η ελληνική εβδομάδα μόδας Athens Fashion Week (30/3-3/4) με μία σπουδαία φιλανθρωπική γιορτή.

Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος καλωσόρισε τους δεκάδες δημιουργούς, που συμμετέχουν με έμπνευση και πάθος, και τους επισκέπτες της ελληνικής γιορτής της μόδας.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος τόνισε πως «πρόκειται για μία ξεχωριστή γιορτή, που στόχο έχει να αναδείξει την Αθήνα
που τολμά, που καινοτομεί, που προχωρά μπροστά, υποστηρίζοντας την δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική έκφραση».

    «Καλλιτέχνες, φωτογράφοι, ζωγράφοι, καταξιωμένοι δημιουργοί, δίνουν για πέντε ημέρες ραντεβού, σε ένα φόρουμ ιδεών για να προβάλουν και να αναδείξουν τη μόδα, ένα στοιχείο πολιτισμού στο οποίο συναντώνται δημιουργικά και με τρόπο μοναδικό πολλά εκφραστικά μέσα», ανέφερε ο δήμαρχος.

Σημείωσε δε, πως «η μόδα διατηρεί διαχρονική σχέση με τον πολιτισμό και μπορεί να έχει σημαντική συμβολή στην προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης. Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, στις πόλεις, όπου διοργανώνονται, ανάλογες εκδηλώσεις, τα οφέλη είναι πολύπλευρα».

    «Μετά το 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δόθηκε στην Αθήνα η ευκαιρία να αποκτήσει ακόμα πιο προβεβλημένη θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, διεκδικώντας με αξιώσεις τη θέση, που της αναλογεί, ως μία σύγχρονη και δυναμική πόλη. Επιθυμώντας να διατηρήσει και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη διεθνή προβολή της πόλης μας, ο δήμος Αθηναίων στηρίζει την εκδήλωση αυτή», συνέχισε ο κ. Καμίνης.

Τέλος, ευχήθηκε η φετινή διοργάνωση να ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων και ξεναγήθηκε στους χώρους των εκθέσεων από τον διευθυντή της 13ης εβδομάδας μόδας Αντώνη Κιούκα.

Ο κ. Κιούκας, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων έκανε λόγο για «ελπιδοφόρες δυνάμεις της ελληνικής μόδας».

Τα χρήματα, που θα συγκεντρωθούν από την επίδειξη με τίτλο «arabesque» του Δημήτρη Ντάσιου, θα δοθούν για την ενίσχυση των σκοπών της παγκόσμιας οργάνωσης Make a wish Ελλάδος.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ηθοποιοί και γνωστές προσωπικότητες από το χώρο της ελληνικής μόδας και του life style.

   
Keywords
Τυχαία Θέματα