«Back to Athens»

Από σήμερα ξεκινά η σειρά εκδηλώσεων «Back to Athens» στην περιοχή της πλατείας Κοτζιά, με σκοπό τη συγκέντρωση του καλλιτεχνικού δυναμικού στο κέντρο της πόλης.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Μαϊου.

Απόψε στις 8 πραγματοποιούνται τα επίσημα εγκαίνια, στον 1ο όροφο του Καμπ, Ευπολίδος 4 και Απελλού 2, όπου θα γίνει η παρουσίαση όλων των εκδηλώσεων και ακολούθως θα ανοίξουν όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση χώροι, για να υποδεχθούν το κοινό.

Οι επισκέπτες σήμερα έχουν την ευκαιρία να δουν την έκθεση της ομάδας DaDa Da Academy, που αποτελείται από εικαστικούς

της εναλλακτικής σκηνής της Βιένης και  σχολιάζει το παράλογο της καθημερινότητας με χιούμορ και σαρκασμό. Στον 3ο όροφο του ξενοδοχείου Πίνδαρος, Σοφοκλέους 24, θα είναι ανοιχτή καθημερινά τρεις με εννέα το βράδυ, μέχρι τις 8 Μαϊου.

Στον ίδιο χώρο, τις ίδιες ώρα, φιλοξενούνται μέχρι τις 8 Μαϊου και οι εκθέσεις:
- «Δημοκρατία: Θάρρος ή Αλήθεια», στην οποία 14 Έλληνες καλλιτέχνες προσεγγίζουν την έννοια της δημοκρατίας, κάτω από την κοινή παραδοχή ότι η δημοκρατία βρίσκεται σε κρίση.

-«Οργάνωση από το χάος», στην οποία 10 καλλιτέχνες μπαίνοντας σε μια διαδικασία αναίρεσης της ατομικής λογικής, επιδιώκουν να αποκαλύψουν το εσωτερικό χάος που εντοπίζουν στο έργο τους και να συναντηθούν με τους κώδικες των άλλων συμμετεχόντων στο πρότζεκτ

Επίσης, στο Καμπ, οι παρευρισκόμενοι μπορούν να επισκεφθούν μέχρι τις 30 Μαϊου την έκθεση με τίτλο «Σιγά - Σιγά», στην οποία δεκατέσσερις σύγχρονοι καλλιτέχνες από την Αυστρία,  σχολιάζουν το χρόνο και την ταχύτητα. Θα είναι ανοιχτή καθημερινά, δύο με εννέα το βράδυ.

Στον ίδιο χώρο, μέχρι τις 10 Μαϊου, είκοσι καλλιτέχνες με σύνθημα «Όλα πάνε καλά» σχολιάζουν με αιχμές το τέλος της ευφορίας και των ψευδαισθήσεων της εποχής του λάιφστάιλ.

Τέλος, στο Λαμπ, Κλεισθένους 9, τρεις με εννέα το βράδυ μέχρι τις 8 Μαϊου, μέσα από εγκαταστάσεις, βίντεο, φωτογραφίες και ζωγραφικά έργα, επτά καλλιτέχνες δημιουργούν το δικό τους «νομίζειν» αναφορικά με την αξία του νομίσματος

Είσοδος για τις εκδηλώσεις ελεύθερη. 

Keywords
Τυχαία Θέματα