EURO 2012: Σύγκρουση «παγκοσμίων»

Φαντασμαγορική θα είναι η τελετή λήξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2012 που έχει την υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή της διοργάνωσης, Μάρκο Μπάλιτς και της ομάδας του. Στον αγωνιστικό χώρο του «Ολιμπίσκι», στο Κίεβο, θα εμφανιστούν 1200 κοστούμια, σε μια τελετή για την οποία απαιτήθηκαν 150 ώρες δοκιμών για μόλις 12'. Τον τελικό αναμένεται να παρακολουθήσουν 150 εκατομμύρια άνθρωποι. Ισπανία και Ιταλία, οι δύο τελευταίες παγκόσμιες πρωταθλήτριες, είναι έτοιμες για τον τελικό

του Euro 2012, απόψε στις 21:45.

Οι αντίπαλοι του τελικού έχουν ήδη παίξει στο Euro 2012, στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου, όταν και αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1.

Σε μεγάλη διοργάνωση πάντως οι Ισπανοί δεν έχουν νικήσει ποτέ τους Ιταλούς, είναι αήττητοι πάντως στα τελευταία τους 19 ματς, αλλά αήττητοισε επίσημα ματς είναι και οι «ατζούρι» με τον Πραντέλι στον πάγκο.υπάρχει από ένα ερωτηματικό στις 11άδες της Ισπανίας και Ιταλίας. Κλασικά ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε παραμένει άγνωστο αν θα έχει στην επίθεση τον Φάμπρεγκας ή κάποιον πραγματικό επιθετικό (Τόρες, Νεγκρέδο, Γιορέντε), ενώ η θέση που «παίζει» για την Ιταλία είναι αυτή του δεξιού μπακ.

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι αναμένεται να παραμείνει αριστερό μπακ και οι Μπονούτσι - Μπαρτζάλι στο κέντρο της άμυνας, έτσι αφού ο Αμπάτε ξεπέρασετον τραυματισμό του ίσως παίξει δεξί μπακ και μείνει στον πάγκο ο Μπαλτζαρέτι.

Ο βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, τηλεφώνησε στον εκλέκτορα της εθνικής ομάδας, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, για να εκφράσει την υποστήριξή του εν όψει του αποψινού τελικού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2012, που φέρει αντιμέτωπη των «φούριας ρόχας» την Ιταλία.

Ο βασιλιάς εξέφρασε την εγγύτητά του προς την ισπανική αποστολή, δηλώνοντας πεπεισμένος για μια ιστορική νίκη. Πηγές προσκείμενες στη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας δήλωσαν, επίσης, πως ο Χουάν Κάρλος εξέφρασε την εκτίμησή του για ό,τι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατόρθωσε ως τώρα στη διοργάνωση, ευχόμενος καλή τύχη στην εθνική ομάδα. Η ισπανική αποστολή θα γίνει δεκτή από το βασιλιά αύριο το απόγευμα (18:00).
Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου θα παραστεί απόψε ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος αντιπροσωπεύει τη βασιλική οικογένεια.

Οι πιθανές 11άδες
ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο, Νταβίντ Σίλβα, Ινιέστα, Φάμπρεγκας.
ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Αμπάτε, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Πίρλο, Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο, Κασάνο, Μπαλοτέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα