Eισαγγελική παρέμβαση

Τη διερεύνηση καταγγελιών για επιβλαβή ουσία που φέρεται να εντοπίστηκε σε παρτίδα αναψυκτικών της Coca-Cola διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Η κ. Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να εντοπιστεί αν προκύπτει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από το ενδεχόμενο ύπαρξης επιβλαβούς ουσίας, στην επίμαχη παρτίδα του αναψυκτικού, ή από υποβαθμισμένο ποιοτικά προϊόν.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», επικαλέστηκε  δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ

και υποστήριζε ότι έπειτα από καταγγελίες καταναλωτών εντοπίστηκαν κουτιά αναψυκτικών που περιείχαν τύπους της ουσίας διχλωροφαινόλης.

Με ανακοίνωσή της πάντως, η Coca-Cola Τρία Έψιλον διαψεύδει το δημοσίευμα, χαρακτηρίζοντάς το ανακριβές και διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε ποτέ ζήτημα δημόσιας υγείας αναφορικά με προϊόντα της.

Όπως διευκρινίζει ειδικότερα, συγκεκριμένοι κωδικοί προϊόντων της, οι οποίοι δεν πληρούσαν τα αυστηρά εσωτερικά κριτήρια ποιότητας της Coca-Cola Τρία Έψιλον, ανακλήθηκαν προληπτικά το Φεβρουάριο «λόγω μη αποδεκτής γεύσης». Οι συγκεκριμένοι κωδικοί προϊόντων, ξεκαθαρίζει η εταιρεία, «δεν ενείχαν οποιοδήποτε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», γεγονός που όπως επισημαίνει, «έχει επιβεβαιωθεί από εργαστηριακές εξετάσεις από το Γενικό Χημείο του Κράτους, καθώς και πιστοποιημένους διεθνείς και ελληνικούς επιστημονικούς φορείς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα