FAZ: Διχάζεται η ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντιμετωπίζει προβλήματα στο εσωτερικό της σχετικά με το ρόλο της στην εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών, μετά από την απόφαση που έλαβαν οι ηγέτες στις Βρυξέλλες, αναφέρει η γερμανική Frankfurter Allegemeine Zeitung.

Μία από τις «ομάδες» εντός της ΕΚΤ,
με μπροστάρη τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Vitor Constancio, θέλουν η Τράπεζα να έχει απευθείας επιρροή στην τραπεζική εποπτεία, αναφέρει το δημοσίευμα της FAZ.

Τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εμφανίζονται επιφυλακτικά εξαιτίας των ρίσκων που ελλοχεύουν από την υιοθέτηση ευρέων εποπτικών αρμοδιοτήτων. Η ΕΚΤ δεν έχει ούτε την ικανότητα ούτε τις νομικές εξουσίες για έναν τέτοιο ρόλο, αναφέρει η εφημερίδα. Ο ρόλος της ΕΚΤ να διασφαλίζει τη σταθερότητα των τιμών, μπορεί να έρθει σε σύγκρουση με τον τραπεζικό εποπτικό ρόλο, τονίζουν οι κριτικοί τη ιδέας.

Στη Σύνοδο των Βρυξελλών αυτή την εβδομάδα οι ηγέτες προχώρησαν προς μια στενότερη ενοποίηση της νομισματικής ένωσης, αποφασίζοντας ότι ένας ενιαίος εποπτικός οργανισμός θα πρέπει να επιβλέπει τις τράπεζες των χωρών που χρησιμοποιούν το νόμισμα. Ο ρόλος αυτός αναμένεται να δοθεί στην ΕΚΤ.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα