FEST11 - Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας

Ένα τετραήμερο φεστιβάλ εκδηλώσεων και διαλέξεων με θέμα την επιστήμη και την τεχνολογία,
διοργανώνει το Βρετανικό Συμβούλιο σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Το FEST11, το οποίο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, θα διεξαχθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48 και θα διαρκέσει από τις 15 έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Στο πρόγραμμα ομιλιών του FEST11 διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και ερευνητές, θα μιλήσουν για τεχνολογίες αιχμής και σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις, ενώ ειδικοί της επικοινωνίας της επιστήμης θα αναδείξουν
τα «εργαλεία» σύνδεσης επιστήμης και κοινωνίας, ανοίγοντας καινούριες σελίδες για τη σχέση επιστήμης και ζωής.

Οι πρωινές εκδηλώσεις απευθύνονται κυρίως σε μαθητές, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν μέσα από οργανωμένες ξεναγήσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εφαρμοσμένα εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα και πειράματα, καθώς και τη δυνατότητα επίσκεψης στην έκθεση «Άνθρωποι & Γρανάζια, Κώδικες & Λυχνίες - Πλευρές της Ιστορίας των Υπολογιστών στην Ελλάδα». Οι απογευματινές παρουσιάσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών διαλέξεων και απευθύνονται σε νέους επιστήμονες, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό.

Το πρόγραμμα κλείνει την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, με τον τελικό του διαγωνισμού School Lab που διοργανώνουμε φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα