G20: Αναζητούν λύση για τη Συρία

Στηρίγματααναζητούν υπέρμαχοι και πολέμιοι μιαςεπέμβασης στη Συρία κατά τη Σύνοδο τηςG20πουξεκινά εντός ολίγου στην Αγία Πετρούπολη. Μιαπολιτική λύση είναι "ο μόνος δυνατόςδρόμος για την επίλυση της συριακήςκρίσης" δήλωσε ο εκπρόσωπος της κινεζικήςαντιπροσωπείας στη σύνοδο. Η Κίνα,πρόσθεσε, είναι αντίθετη σε οποιονδήποτεχρησιμοποιεί χημικά όπλα, αλλά τααποτελέσματα της σχετικής έρευνας τουΟΗΕ θα πρέπει να είναι η βάση για τοεπόμενο βήμα.

Ηχρήση χημικών όπλων στη Συρία δεν μπορείνα μείνει αναπάντητη

δήλωσε μετά απόσυνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδροΜπαράκ Ομπάμα στην Αγία Πετρούπολη οΙάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, χωρίςωστόσο να διευκρινίζει τη στάση τηςχώρας του.

Παρώνστην Αγία Πετρούπολη και ο ειδικόςαπεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ για τησυριακή κρίση Λάχνταρ Μπραχίμι.

Ναπαραμείνουν οι όποιες αποφάσεις στοπλαίσιο του ΟΗΕ και να δοθεί στηδημοσιότητα η προκαταρκτική έκθεση τωνδιεθνών επιθεωρητών του μετέβησαν στοντόπο της επίθεσης, ζήτησαν από πλευράςΕ.Ε. Οι Ζοζέ Μπαρόζο και Χέρμαν φανΡόμπαϊ.

Ναεγκαταλείψουν τη μάταιη επιδίωξη μιαςστρατιωτικής λύσης στη Συρία παροτρύνειμε επιστολή του τους ηγέτες της G20οΠάπας Φραγκίσκος. Διαψεύδεται πάντωςαπό το Βατικανό η πληροφορία ότι οποντίφηκας είχε τηλεφωνική επικοινωνίαμε τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα