«H ανάγκη για ενότητα είναι παραπάνω από ώριμη»

Τη βεβαιότητα ότι και στην κοινωνία, και στη βάση της Αριστεράς, η ανάγκη και η απαίτηση για ενότητα είναι κάτι παραπάνω από ώριμη, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις διήμερες εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, στην οποία θα συζητηθεί η τακτική του κόμματος το επόμενο διάστημα και η πολιτική των συμμαχιών.

Από το βήμα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, ο κ. Τσίπρας

κλιμάκωσε τις επιθέσεις του τόσο κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν, όσο και κατά του τραπεζικού συστήματος και των ΜΜΕ, ενώ σαφέστατη ήταν η κριτική του για τη στάση των άλλων κομμάτων της Αριστεράς στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας.

Συνοψίζοντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με επίκεντρο την ψήφιση από τη βουλή του νέου Μνημονίου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Βουλή εκβιάστηκε φανερά και ξεδιάντροπα από τη κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει ο εκβιασμός των εταίρων και των πιστωτών. Και πρόσθεσε ότι δεν πέρασαν τρεις μέρες από το ντελίριο τρομοκρατίας και με το πιο κραυγαλέο τρόπο αποδεικνύεται ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, γιατί όχι μόνο δε σωθήκαμε, αλλά όλα είναι στον αέρα.

Για τις αντιδράσεις που σημειώνονται σε ευρωπαϊκές χώρες, ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι δεν είναι τυχαίο ότι στην Ευρώπη μαζικοποιείται όλο και περισσότερο ένα πρωτόγνωρο κίνημα αλληλεγγύης στην Ελλάδα, κάτι που, όπως είπε, είχαμε να ζήσουμε από την περίοδο της χούντας.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα