Kαρδιολογικό παράρτημα της Αποστολής

Το καρδιολογικό παράρτημα τού Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής εγκαινιάστηκε σήμερα, στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Το Ιατρείο απευθύνεται σε ανασφάλιστους, που αντιμετωπίζουν κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα.

Είναι πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα, όπως καρδιογράφο, υπέρηχο για triplex και μηχάνημα δοκιμασίας κόπωσης.

Οι ασθενείς που εξετάζονται πρωτοβάθμια από ειδικούς καρδιολόγους στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και χρήζουν καρδιολογικής διερεύνησης, παραπέμπονται

με ειδικό καρδιολογικό παραπεμπτικό στο παράρτημα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, για να διενεργηθεί -κατόπιν ραντεβού- ο περαιτέρω εξειδικευμένος έλεγχος.

Το καρδιολογικό παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, κατά την τρίμηνη πιλοτική του λειτουργία, έχει προσφέρει εξειδικευμένο καρδιολογικό έλεγχο σε 100 ανασφάλιστους ασθενείς ενήλικες και 25 παιδιά.

«Μέσα σ' αυτή τη δύσκολη, για τη χώρα και τους πολίτες, οικονομική συγκυρία, δεν επιτρέπεται ο οιοσδήποτε εφησυχασμός από την επιστημονική κοινότητα», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Γιώργος Παρχαρίδης, προσθέτοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η ανταπόκριση των Ελλήνων καρδιολόγων να προσφέρουν εθελοντικά, ώστε να αναβαθμιστεί η παρεχόμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους καρδιαγγειακούς αρρώστους, μέσα από εξειδικευμένο καρδιολογικό κλινικό-εργαστηριακό έλεγχο.

«Σήμερα, που το κοινωνικό κράτος αδυνατεί να προσφέρει, εμείς πρέπει να βοηθήσουμε», ανέφερε ο πρόεδρος τού Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γεώργιος Πατούλης, ενώ ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», Κωνσταντίνος Δήμτσας, πρόσθεσε ότι «σιγά - σιγά με βήματα σταθερά δημιουργούμε περισσότερους σταθμούς παροχής υπηρεσιών στη σημαντικότερη ανάγκη του συνανθρώπου μας, που είναι η υγεία του».

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία δεν έχει πρόθεση υποκατάστασης της πολιτείας, διευκρίνισε ο κ. Παρχαρίδης, «αλλά επιδιώκει να σταθεί αρωγός στον καρδιοπαθή πολίτη, που αυτή τη δύσκολη εποχή είναι ανασφάλιστος και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα στην περίθαλψη».

Επόμενος στόχος των συμβαλλόμενων φορέων είναι να πραγματοποιήσουν εκστρατείες για την καρδιολογική προληπτική εξέταση παιδικών πληθυσμών, αποκλεισμένων στις ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.

Το καρδιολογικό παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, βρίσκεται στο δεύτερο όροφο των γραφείων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στην οδό Ποταμιανού 6, στα Ιλίσια, και λειτουργεί κάθε Πέμπτη από 14.00 - 17.00. Πληροφορίες για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και τη λειτουργία των παραρτημάτων μπορεί κανείς να λάβει στο τηλ. 210 3847374 στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι, Δευτέρα-Παρασκευή, 9 π.μ. με 2 μ.μ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα