Καταυλισμός προσφύγων

Σε ανοιχτό καταυλισμό προσφύγων κυρίως από το Αφγανιστάν, έχει μετατραπεί το Πεδίον του Άρεως. Δεκάδες είναι οι άνθρωποι που καταφτάνουν στον Πειραιά από νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με τις σκηνέςνα πολλαπλασιάζονται.

Ανάμεσά τους μικρά παιδιά, από ενός έως οκτώ ετών. Την ίδια ώρα και η πλατεία Βικτωρίας έχει γίνει το άτυπο καταφύγιο για τους Αφγανούς που φτάνουν από τα νησιά.

Στην πλατεία σήμερα το πρωί, έκανε ελέγχους και η αστυνομία, κατά τους οποίους διαπιστώθηκε πως πλειονότητα των προσφύγων έχει τα

απαραίτητα έγγραφα.

Το θέμα ανέδειξε χθες ο Αθήνα 9.84, ενώ η σχετική έρευνα συνεχίζεται και σήμερα και θα μεταδοθεί στην εκπομπή της Νόνης Καραγιάννη.

Μιλώντας στο σταθμό μας, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Αθηναίων, Αντώνης Καφετζόπουλος, ζήτησε τη σύσταση και λειτουργία Κέντρου Υποδοχής, Υποστήριξης και Πληροφόρησης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά για τους πρόσφυγες που φτάνουν από τα νησιά.

Εν τω μεταξύ, ευρεία σύσκεψη υπό την Ερμίνα Κυπριανίδου, αντιπεριφερειάρχη κεντρικού τομέα Αθηνών, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή για την διαχείριση του ζητήματος να ανακουφιστούν οι πληθυσμοί και ταυτόχρονα να μη γίνει το Πεδίον του Άρεως καταυλισμός,να είναι ανοιχτό και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, με την συμμετοχή εκπροσώπου του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, του Δήμου Αθηναίων (Παπαγιαννάκης - Καφετζόπουλος) και των ΜΚΟ Πράξις - Άρσις - Γιατροί τουΚόσμου και Νόστος - ανάγκη για μόνιμη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας - Δήμου και Υπουργείου.

«Η περιφέρεια δεν μπορεί να φροντίσει με άλλο τρόπο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τόνισε η κ.Κυπριανίδου και συνέχισε: «είναι έξω από τιςΚαλλικρατικές της υποχρεώσεις - δεν έχουν καν την αρμοδιότητα να πληρώσουν ξενοδοχεία για τις οικογένειες προσφύγων που βρίσκονται στο δρόμο. Από την περιφέρεια ήδη τοποθέτησαν χημικές τουαλέτες στο χώρο καιόλο το προηγούμενο σαββατοκύριακο οι ομάδες που συγκροτήθηκαν έκαναν εξετάσεις στα μικρά παιδιά και παρείχαν νομικές συμβουλές».

Keywords
Τυχαία Θέματα