Live το «Μαγεμένο Νησί»

Με την όπερα «Το μαγεμένο νησί» - που θα μεταδοθεί ζωντανά το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και σε άλλες 8 αίθουσες της χώρας, και σε μαγνητοσκόπηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου- συνεχίζεται στην Ελλάδα ο β΄ κύκλος της μετάδοσης παραστάσεων της φημισμένης Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης.

Στο εξαιρετικό αυτό έργο,
οι λάτρεις της Μπαρόκ όπερας θα απολαύσουν, μέσα από μια ιστορία εμπνευσμένη από τον Σαίξπηρ, τους καλύτερους λυρικούς ερμηνευτές σε μια εντυπωσιακή μουσική παράσταση με περισσότερα από 30 αποσπάσματα έργων, κάποιων από τους σπουδαιότερους και διασημότερους Μπαρόκ συνθέτες.

Εμπνευσμένο από τα μουσικά ποτ - πουρί και τις μασκαράτες του 18ου αιώνα, το έργο παρουσιάζει άριες και ensembles από τους Χέντελ, Βιβάλντι, Ραμώ και άλλους, καθώς και ένα καινούργιο λιμπρέτο από τον Jeremy Sams. Ο διακεκριμένος μαέστρος William Christie διευθύνει μια πλειάδα αστέρων με τον διάσημο Μπαρόκ τενόρο David Daniels (Πρόσπερο) και τη μοναδική λυρική mezzo Joyce Di Donato (Σύκοραξ) στους ρόλους των άσπονδων εχθρών. Τον ρόλο του Ποσειδώνα ερμηνεύει ο παγκοσμίου φήμης Ισπανός τενόρος Plácido Domingo, με τη γοητευτική, λυρική σοπράνο Danielle de Niese να κρατά τον ρόλο της ’ριελ, ενώ ο εξαιρετικός μπάσος- βαρύτονος Luca Pisaroni υποδύεται τον Κάλιμπαν. Η ταλαντούχα σοπράνο Lisette Oropesa και ο νεαρός τενόρος Anthony Roth Costanzo συμμετέχουν με τους ρόλους της Μιράντας και του Φερδινάνδου, αντίστοιχα. Η σκηνοθεσία και ο σχεδιασμός της εντυπωσιακής παραγωγής είναι από τον Phelim McDermott - είχε επίσης επιμεληθεί την εξίσου εντυπωσιακή παράσταση της νεοϋρκέζικης Μετροπόλιταν Όπερα, «Satyagraha»-. Η ιστορία αποδίδεται στα σύγχρονα αγγλικά.

Στο «Μαγεμένο νησί», οι εραστές από το «Όνειρο Θερινής Νυκτός» (Layla Claire, Elizabeth DeShong, Paul Appleby και Elliot Madore) του Σαίξπηρ, ναυαγούν στο φανταστικό νησί του από την Τρικυμία. Στο νησί, ο Πρόσπερο βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με την εκδικητική -μητέρα του Κάλιμπαν- μάγισσα Σύκοραξ, με την οποία όμως υπήρξαν και εραστές. Πρόκειται για ιστορία με ίντριγκα και μια μάχη που θα αναγκάσει ακόμα και τον Ποσειδώνα να επέμβει για να δώσει λύση, σε μια παράσταση που τη χαρακτηρίζει η λέξη «σόου». Ένα μαγικό θέαμα, με φανταστικά χρώματα, σκηνικά και κοστούμια ξετυλίγεται ταυτόχρονα με Μπαρόκ άριες και ensembles για να μαγέψει το κοινό.

Πληροφορίες

Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, «Το μαγεμένο νησί», Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012, ώρα έναρξης: 19:55, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στις παρακάτω αίθουσες του δικτύου προβολής: Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, Δημοτικός Κινηματογράφος Καβάλας Oscar, Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, κινηματοθέατρο Αχίλλειον Βόλου, κινηματοθέατρο Σταρ Βέροιας, Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, Δημοτικός Κινηματογράφος Απόλλων στη Λευκάδα. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η συγκεκριμένη παράσταση θα προβληθεί στις 26 Ιανουαρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα