Los Angeles Times:Στο πλευρό του Ομπάμα

Μία από τις κύριες αμερικανικές εφημερίδες, η «Λος Άντζελες Τάιμς», προσέφερε την υποστήριξή της στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για μια δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο επειδή κρίνει πως η χώρα επωφελήθηκε από τη σταθερότητα που εξασφάλισε με την προεδρία του.

«Το έθνος υπηρετήθηκε καλά από το σταθερό τρόπο ηγεσίας που αποτύπωσε ο πρόεδρος Ομπάμα. Αξίζει μια δεύτερη θητεία», εκτιμά η εφημερίδα στο κύριο άρθρο της.

Μολονότι οι αντίπαλοί του τον κατηγόρησαν ότι είναι σοσιαλιστής και μουσουλμάνος, «επέδειξε ωριμότητα, λιγότερο ιδεολόγος παρά πραγματιστής,
περισσότερο συνετός παρά αλλαζόνας», συνεχίζουν οι «Λος Άντζελες Τάιμς».

Για την εφημερίδα, αν εκλεγεί ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του, ο Μιτ Ρόμνεϊ, θα επιδεινώσει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη χώρα «δαπανώντας με εξωφρενικό τρόπο για την άμυνα την ώρα που τελειώνει ακόμη και ο τελευταίος από τους πολέμους της εποχής Μπους (σ.σ.: στο Ιράκ και το Αφγανιστάν)».

«Η λύση που προσφέρεται από τον Ρόμνεϊ παραμελεί την υποδομή της χώρας και τους ανθρώπινους πόρους προς όφελος μιας νέας μείωσης των φόρων και ενός αμυντικού προϋπολογισμού που είναι μεγαλύτερος ακόμη κι απ' αυτό που ζητάει το Πεντάγωνο», εκτιμά επίσης η εφημερίδα.

   
Keywords
Τυχαία Θέματα