MIG: Βελτίωση μεγεθών στον όμιλο σε σχέση με το 2010

Βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη εμφανίζει το 2011 ο όμιλος MIG, όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, χάρη στην άνοδο επιδόσεων στις θυγατρικές εταιρείες σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Αναλυτικότερα, ο όμιλος σημείωσε ενοποιημένες πωλήσεις 1,545 δισ. ευρώ και ζημίες προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 64,9 εκατ. ευρώ.

Τα μεικτά κέρδη βρίσκονται στα 230,8 εκατ. ευρώ και οι ενοποιημένες καθαρές ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφιών στα 415,4 εκατ. ευρώ στα οποία περιλαμβάνονται η λογιστική μείωση

αξίας ενεργητικού, μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες και έκτακτες δαπάνες ύψους 172,2 εκατ. ευρώ. Σε εταιρικό επίπεδο οι ζημίες υπολογίζονται σε 182,8 εκατ. ευρώ.

Η Καθαρή Θέση (NAV) του ομίλου είναι στα 1,74 δισ ευρώ. και αντιπροσωπεύει 2,26 ευρώ ανά μετοχή. Τα τρέχοντα επίπεδα ρευστών διαθεσίμων σε εταιρικό επίπεδο υπολογίζονται σε 148,7 εκατ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα του 2011 επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από τις συνεχιζόμενες δυσκολίες του οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Παρά τις πρωτοφανείς αυτές συνθήκες, ο όμιλος MIG έχει βελτιωμένα αποτελέσματα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τα μερίδια αγοράς συνέχισαν να αυξάνονται ενώ υλοποιούνται στρατηγικές όπως ο περιορισμός του κόστος.

Ξεχωριστά, σημειώνεται ότι η σχεδιαζόμενη έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους έως και 660.281.301 ευρώ θα υλοποιηθεί σε δύο τμήματα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Investment Group (MIG) κ. Ευθύμιος Μπουλούτας, δήλωσε:

Keywords
Τυχαία Θέματα