MIG: Ζημιές 81,6 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο

Ενοποιημένες καθαρές ζημιές 81,6 εκατ. ευρώ, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ανακοίνωσε για το α΄ τρίμηνο του 2012 η MIG.

Πιο αναλυτικά, ο όμιλος ανακοίνωσε ενοποιημένες πωλήσεις τριμήνου, €320,4 εκατ. Τα μικτά κέρδη βρίσκονται στα €23,9 εκατ. και η ενοποιημένη καθαρή ζημία της περιόδου μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφιών υπολογίζεται σε €81,6 εκατ.

Σε εταιρικό επίπεδο, οι ζημίες μετά από φόρους έφθασαν σε €9,1 εκατ. Η Καθαρή Θέση (NAV) του ομίλου βρίσκεται στα €1,7 δισ αντιπροσωπεύοντας NAV €2,22

ανά μετοχή. Τέλος, τα τρέχοντα επίπεδα ρευστών διαθεσίμων σε εταιρικό επίπεδο φθάνουν τα €135,9 εκατ.

"Το πρώτο τρίμηνο του 2012, συνέχισε να επηρεάζεται από την οικονομική και πολιτική κρίση στην Ελλάδα καθώς και από την εποχικότητα που επιδρά στην πλειοψηφία των εταιρειών της MIG" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. "Το πρώτο τρίμηνο είναι παραδοσιακά από τα δυσμενέστερα τρίμηνα του έτους για τις περισσότερες από τις εταιρείες του Ομίλου, πολλές από τις οποίες έχουν δραστηριότητες με υψηλή εποχικότητα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι εταιρείες του ομίλου, διατήρησαν την ηγετική θέση στα μερίδια αγοράς και βελτιστοποίησαν περαιτέρω το κόστος τους".

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η MIG πραγματοποιεί σε επίπεδο ομίλου συζητήσεις για την αναδιάρθρωση δανείων όλων των εταιρειών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δάνειου ύψους έως και 660.281.301 ευρώ, που θα πραγματοποιηθεί σε δύο τμήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα