Oι Γερμανοί ξανάρχονται...

του Στέφανου Λεμονίδη

Πέρασαν αρκετές ημέρες από το εκκωφαντικό 8-1 των γερμανικών ομάδων επί των ισπανικών και ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των ρεβάνς, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι οι Γερμανοί ξανάρχονται στο ευρωπαϊκό, αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Είναι η πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, που η Γερμανία έχει δυο εκπροσώπους στα ημιτελικά και φυσικά η πρώτη φορά που ενδέχεται να δούμε γερμανικό τελικό. Δύσκολα να ξαναδούμε ισπανικό τελικό, αργεί πολύ ο ιταλικός τελικός, αλλά και ο αγγλικός, που συνέβησαν βέβαια στο παρελθόν.

Τι έφταιξε όμως και αλλάζει ο ευρωπαϊκός
χάρτης ποδοσφαίρου; Όχι πάντως ο περιβόητος διαχωρισμός του πλούσιου βορρά και του φτωχού νότου, όπως θέλουν να το παρουσιάσουν ορισμένοι. Αυτό μπορεί να συμβεί στο άμεσο μέλλον.

Η Μπαρτσελόνα σίγουρα πληρώνει την απουσία προπονητή μετά την αποχώρηση του Γκουαρντιόλα, Γιατί καλός και συμπαθής ο Βιλανόβα, αλλά δεν μπορεί να προπονεί δια αλληλογραφίας ολόκληρη τη χρονιά και να κάθεται στον πάγκο στα περισσότερα ματς, ο τρίτος τη τάξει προπονητής της καλής εποχής. Από την άλλη , η συνεχής παρομοίωση της Μπαρτσελόνα, ως της ομάδας του Μέσι κάνει κακό , που δεν φαίνεται, στους υπόλοιπους παίκτες.

Και από την άλλη η Ρεάλ, που έχει τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο, πως γίνεται να δέχεται τέσσερα γκολ από την Ντόρτμουντ; Εκεί οι γαλαξίες έπεσαν στην μαύρη τρύπα του διαστήματος, καθώς τους λείπουν τα νιάτα και το σφρίγος των γερμανών ποδοσφαιριστών.
Κι όταν λέμε γερμανών ποδοσφαιριστών, το εννοούμε, γιατί Μπάγερν και Ντόρτμουντ, στηρίζονται όχι μόνο στους Γερμανούς ποδοσφαιριστές, αλλά και στους Γερμανούς προπονητές, στους Γερμανούς μάνατζερ και σε κάθε τι γερμανικό.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε ξεχωριστή ανάλυση για τους δυο ημιτελικούς, γιατί θα είναι σαν να αντιγράφουμε. Οι γερμανικές ομάδες επικράτησαν των ισπανικών στις προσωπικές μονομαχίες, στη φυσική κατάσταση , στην ταχύτητα, στη δύναμη, στη συγκέντρωση. Παρότι συγκλονίστηκε η Μπάγερν από την φοροδιαφυγή του προέδρου Χένες και η Ντόρτμουντ από την προδοσία του Γκέτσε .

Οι περισσότεροι παίκτες των δυο ομάδων είναι αποτέλεσμα γερμανικής παραγωγής , και οι ομάδες διανθίστηκαν με μερικούς πολύ καλούς ξένους, την περίοδο που οι Άγγλοι εισάγουν τα πάντα και ίσως δυστυχήσουν να δουν δυο αγγλικές ομάδες να διεκδικούν το κορυφαίο ποδοσφαιρικό τρόπαιο μέσα στο Λονδίνο. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Τσόρτσιλ, που κράτησε τους γερμανούς έξω από το νησί, με πολλές θυσίες τον Πόλεμο. Όσο για την Ισπανία, έχει εγκλωβισθεί στην εσωτερική διαμάχη Μπαρτσελόνα-Ρεάλ και κινδυνεύει να μη δει κατάματα την αλήθεια, επειδή οι μεν χαίρονται για τη δυστυχία των δε και δεν ασχολούνται με την ισπανική υποχώρηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα