Spiegel: Εγκώμια για Μπουτάρη

Το περιοδικό «Der Spiegel» χαρακτηρίζει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ως έναν «ιδιότυπο πολιτικό».

Σε άρθρο του τονίζει πως είναι ο πιο ασυνήθιστος πολιτικός αν και εκείνος επιμένει ότι δεν είναι πολιτικός αλλά ένας επιχειρηματίας που νοιάζεται για τον Δήμο του.

«Ο Μπουτάρης 69 ετών, είναι ένας μικρόσωμος, νευρώδης άνδρας, με γυαλιά σε χρυσό σκελετό από νικέλιο, χρυσό σκουλαρίκι και γκρίζα μαλλιά, "καρφάκια"», αναφέρει το περιοδικό, ενώ τονίζει πως προσκλήθηκε με την

αντιπροσωπεία του στα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Βερολίνου.

«Η πόλη σας είναι καθαρή, η δική μας βρώμικη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπουτάρης, προσθέτοντας ότι «σε σας λειτουργεί αυτό που σε μας δεν λειτουργεί».

«Το καλό της κρίσης είναι ότι οι Έλληνες αναγκάζονται να αλλάξουν τρόπο σκέψης. Οι κενές υποσχέσεις των πολιτικών, η ανευθυνότητά τους τελειώνουν πλέον», σημειώνει και προσθέτει πως «άλλωστε δεν υπάρχουν πλέον χρήματα, για να αγοράσουν τους ψηφοφόρους».

Το περιοδικό κάνει ιδιαίτερη μνεία στις πρωτοποριακές ιδέες του δημάρχου και στις μεταρρυθμίσεις του στον Δήμο.

«Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι η εξαίρεση, ένας φάρος. Όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να μάθουν κάτι από αυτόν», είπε ένα μέλος της ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα αναφερόμενος στο Έλληνα δήμαρχο.

Τέλος, σχετικά με τις σχέσεις των δύο χωρών τονίζει το περιοδικό πως «μόνο κατ' ευφημισμόν μπορεί να πει κανείς ότι οι σχέσεις Ελλήνων και Γερμανών είναι πολύ άσχημες. Η Άνγκελα Μέρκελ είναι στην Ελλάδα πιο μισητή από τους Έλληνες πολιτικούς, που στην πατρίδα τους δεν τολμούν πλέον να βγουν στον δρόμο».

Τέλος ο κ. Μπουτάρης είπε: «Οι Έλληνες πιστεύουν ότι οι υπαγορεύσεις λιτότητας της Μέρκελ τους κάνουν όλο και περισσότερο τον βίο αβίωτο».

Keywords
Τυχαία Θέματα