Tέταρτος στην Ευρώπη

Ο Κώστας Φιλιππίδης κατέλαβε την τέταρτη θέση στον τελικό του επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυττέα πέρασε με δυσκολία τα 5,76μ. με την τρίτη προσπάθεια και απέτυχε τρεις φορές στα 5,81μ, ένα ύψος που έχει περάσει παραπάνω από μια φορές φέτος. Ας μη ξεχνάμε πως κατάφερε να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ με 5,83μ. σε μίτινγκ στο Λιντς της Αυστρίας τον περασμένο Ιανουάριο.

Αξίζει να αναφερθεί πως το χάλκινο κατέληξε στα χέρια του Μάλτε Μορ επίσης με 5,76μ. Ο Γερμανός πέρασε

το ύψος με τη δεύτερη προσπάθεια και ενώ στο προηγούμενο ύψος (στα 5,61μ.) είχε περάσει με την τρίτη! Παιχνίδια του μοίρας και του πήχη.

Ο Γερμανός Μπγιορν Ότο ήρθε σε όλα δεύτερος στο επί κοντώ το 2012. Η παράδοση συνεχίστηκε και στον πρώτο μεγάλο αγώνα του 2013. Ο Ότο κέρδισε το αργυρό μετάλλιο με 5,76μ.

Ο άνθρωπος που τον νίκησε παντού το 2012, ο Ρενό Λαβιλενί ήταν πραγματικά απίστευτος και κέρδισε ακόμα ένα χρυσό. Είχε μόνο έγκυρα άλματα μέχρι τα 6,01μ!

Επιχείρησε να γίνει και ο δεύτερος καλύτερος άλτης όλων των εποχών πίσω από τον Σεργκέι Μπούμπκα στον κλειστό. Και τα κατάφερε... κατά το ήμισυ! Πέρασε τα 6,07μ. με την τρίτη προσπάθεια, όμως οι κριτές θεώρησαν άκυρη την προσπάθεια του γιατί ο πήχης κουνήθηκε και έφυγε από τη θέση του.

Ο Λούης Τσάτουμας, με καλύτερο άλμα στα 8 μέτρα, κατέλαβε την 5η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Γκέτεμποργκ. Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ρώσος Μενκόβ.

Η κατάταξη του τελικού:

Αλεκσάντρ Μενκόβ (Ρωσία) 8.31

Μίχελ Τορνέους (Σουηδία) 8.29

Κρίστιαν Ράιφ (Γερμανία) 8.07

Έρο Χάπαλα (Φινλανδία) 8.05

Λούης Τσάτουμας (ΕΛΛΑΔΑ) 8.00

Τόμι Έβιλα (Φινλανδία) 7.96

Κρις Τόμλινσον (Μεγάλη Βρετανία) 7.95

Έλβις Μίζανς (Λετονία) 7.68

Keywords
Τυχαία Θέματα