«Transforming Me»

Με έλληνες δημιουργούς συνεχίζεται το πρόγραμμα του 21ου φεστιβαλ χορού Καλαμάτας και το δίγλωσσο σόλο της ελληνοβρετανίδας χορογράφου Μέντη Μέγα. Το Transforming Me, είναι ένα ποιητικά ωμό σόλο, που ταλαντεύεται ανάμεσα στο «εγώ και είμαι». Μέσα από την κίνηση και τους ήχους η χορογράφος διερευνά κατά πόσο η γλώσσα καθηλώνει το σώμα. Αναδεύοντας συνεχώς την βρετανική της ρίζα επεξεργάζεται δύο λέξεις ελληνικότατες και σχεδόν αμετάφραστες: ώπα ρε! ΡΕ! Με αφορμή τέτοιες μικρές παρεκτροπές της γλώσσας και τις κινήσεις

που τις συνοδεύουν διερωτάται πώς σχετίζεται ο προσωπικός μετασχηματισμός με τον κοινωνικό και πώς μας επηρεάζει η ανεξέλεγκτη αλλαγή του κόσμου γύρω μας.


«Έχω ένα τραύμα. Παλιό. Πιο παλιό από μένα» με αφορμή την συλλογική μνήμη και την επιρροή που έχει στο ατομικό, ψάχνει να απαντήσει στο απλό ερώτημα. « τι είναι δικό μου και τι είναι των άλλων;» και κυρίως « το δικό μου πως μπορώ να το διαφυλάξω από τις συνεχείς αλλαγές γύρω μου;» Ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα.

Στοιχεία της Παραστασης:
Η Μέντη Μέγα γεννήθηκε στην Αγγλία το 1978. Είναι απόφοιτος της Κ.Σ.Ο.Τ. (1998) και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο LCDS/Kent University στην Αγγλία. Το 2008 ίδρυσε την ομάδα χορού Φora, για την οποία έχει χορογραφήσει τέσσερα έργα. Είναι ιδρυτικό μέλος του δικτύου χορογράφων Σύνδεσμος Χορού. Από το 2008 διδάσκει ιστορία χορού στην Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου». Τα έργα της χαρακτηρίζονται από την προσπάθειά της να ενσωματώσει τους πολιτικούς και φιλοσοφικούς προβληματισμούς της στη χορογραφία, μετατρέποντας έτσι το χορό σε όχημα αναστοχασμού, τόσο για την ίδια όσο και για το κοινό.

Χορογραφία*: Μέντη Μέγα
Δραματουργία: Kate Adams
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Χρύσανθος Χριστοδούλου
Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Βασίλης Γεροδήμος
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιρούτας
Επεξεργασία εικόνας προώθησης: Σάκης Στριτσίδης | Front
Βοηθός εκτέλεσης παραγωγής: Μαριλού Ανδρίκου

Keywords
Τυχαία Θέματα