Tσίπρας: Aμηχανία των μνημονιακών δυνάμεων

Ικανοποίηση επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, καθώς εκτιμούν ότι η πρόταση του κόμματος ανέδειξε τόσο τη ρεαλιστική προγραμματική πρότασή του και το εναλλακτικό στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας και ανάπτυξης, όσο και την αμηχανία των μνημονιακών δυνάμεων να απαντήσουν σε αυτό.

Ο

ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η πρότασή του γίνεται αποδεκτή από τον ελληνικό λαό και υπό το πρίσμα αυτό, «στην κυβέρνηση θα μεγαλώνει ο πανικός, όσο η πολιτική πρόταση της αριστεράς θα αγκαλιάζεται από μεγαλύτερα στρώματα της κοινωνίας και όσο φαίνεται πιο ορατή η ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από αυτήν».

Υπό το πρίσμα αυτό, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι το κόμμα τους είναι ένα βήμα μπροστά από την κυβέρνηση, καθώς η ανακοίνωση και η ψήφιση των μέτρων, δεν θα επιδεινώσει απλά το κοινωνικό κλίμα για την τρικομματική κυβέρνηση, αλλά κυρίως, θα αναδείξει την αναγκαιότητα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως την παρουσίασε ο κ. Τσίπρας.

Κατά την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ, η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο «ήταν ένα προσκλητήριο προς τους πολίτες και τις κοινωνικές δυνάμεις για στήριξη ενός ρεαλιστικού σχεδίου, ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής και ανόρθωσης της οικονομίας, με στόχους: την προστασία της κοινωνίας από τη φτώχεια και την ανεργία, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και την παροχή δημόσιων υπηρεσιών προς τους πολίτες, την επάρκεια της χώρας σε τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα, τη στήριξη και ανάπτυξη της ναυτιλίας και των δημόσιων μαζικών μεταφορών».

Σύμφωνα με αυτή την οπτική, το εναλλακτικό στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ «συγκρούεται με το σχέδιο της κυβέρνησης και των δυνάμεων που τη στηρίζουν, δηλαδή με το σχέδιο του μνημονίου, των συνεχιζόμενων μέτρων κοινωνικής λεηλασίας, ύφεσης και οικονομικής καταστροφής, που δεν έχει ως στόχο το ζήτημα του χρέους, αλλά την επιβολή μιας βάρβαρης πολιτικής εσωτερικής υποτίμησης και ολοκληρωτικού ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου».

Στοχεύοντας προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι «ο κ. Σαμαράς δεν είχε το σθένος να εμφανιστεί παρά μόνο λίγες ώρες στη ΔΕΘ, μην μπορώντας να υπερασπιστεί τη συνέχιση της πολιτικής τού μνημονίου, σε πλήρη αντιδιαστολή με την περσινή του αντιμνημονιακή παράσταση στον ίδιο χώρο».

Κατά συνέπεια, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, «η κατάρρευση της επιχειρηματολογίας τους για τον μονόδρομο του μνημονίου, καθώς και η πλήρης αντιδιαστολή μεταξύ των προεκλογικών τους υποσχέσεών για απεμπλοκή από το μνημόνιο και των μετεκλογικών τους μνημονιακών μέτρων, έχει καταδείξει με εμφανή τρόπο τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και την πολιτική της γύμνια».

Απαντώντας στις επικρίσεις που διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν ότι «οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι ενδεικτικές του πανικού που διακατέχει τον κυβερνητικό συνασπισμό. Κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ταυτόχρονα και για παροχολογία και για φορομπηχτική πολιτική».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσουμε πώς αυτά τα δ

Keywords
Τυχαία Θέματα