WWF: Σχεδιάζει μια «καλύτερη ζωή»

Με σύνθημα «μία καλύτερη ζωή, οικολογικά, οικονομικά και συμμετοχικά» ξεκινά το νέο πρόγραμμα κινητοποίησης των πολιτών της WWF, επισήμως στις 10 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για την ιστοσελίδα kalyterizoi.gr, που θα λειτουργήσει ως κόμβος πληροφόρησης, έτσι ώστε να δείξει με παραδείγματα και απλές συμβουλές πως είναι εφικτή η βελτίωση της καθημερινότητας μέσα από μικρές αλλαγές στον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς.

Πως δηλαδή, μπορούμε να περιορίσουμε την σπατάλη τροφίμων, να μάθουμε να καλλιεργούμε τα δικά μας λαχανικά,
να διαφυλάξουμε τους ελάχιστους πια ελεύθερους χώρους και να κάνουμε μικρές αλλαγές στην κατανάλωση, στην διατροφή, στην ενέργεια, στη ζωή μας στην πόλη.

Οι χρήστες-πολίτες θα καλούνται να συνεισφέρουν ουσιαστικές προτάσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας και να συμμετέχουν σε ομαδικές δράσεις.

Ο καθένας θα έχει το προφίλ του στην ιστοσελίδα και θα μπορεί να συμμετέχει και να μοιράζεται μέσω των κοινωνικών δικτύων παραδείγματα «καλύτερης ζωής».

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της οργάνωσης Ιάσων Καντάς μιλώντας στην Καλλιόπη Ασλανίδου τόνισε ότι η «Καλύτερη Ζωή» θα αναπτυχθεί πάνω σε τέσσερις θεματικές: α) Ενέργεια, β) Διατροφή, γ) Κατανάλωση, δ) Ζωή στην πόλη, ενώ οι πυλώνες του προγράμματος είναι δυο: Ένας κόμβος ενημέρωσης και δικτύωσης και ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και συμμετοχής σχολείων.
Keywords
Τυχαία Θέματα