Wall Street: Βάζει πλώρη για έβδομο συνεχή μήνα ανόδου ο S&P 500

Ανέκτησε μέρος του χαμένου εδάφους της Τετάρτης η Wall Street με τον ευρύτερο δείκτη S&P 500 να θέτει υποψηφιότητα για το μεγαλύτερο σερί ανόδου σε επίπεδο μήνα από το Σεπτέμβριο του 2009 κόντρα στη γνωστή ρήση της αγοράς "Πούλα το Μάιο και φύγε" (Sell in May and go away).

Θετικός καταλύτης τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την δοκιμαζόμενη αγορά στέγασης των ΗΠΑ, που τροφοδότησαν την άνοδο κόντρα στα απογοητευτικά στοιχεία για το ΑΕΠ και την απασχόληση.

Δείκτες

– Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 21,70 μονάδες (0,14%) κλείνοντας στις 15.324,50 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 23,70 μονάδων (0,69%) και έκλεισε στις 3.491,30 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 6,00 μονάδων (0,37%) κλείνοντας στις 1.654,40 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 17 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Bank of America Corp κλείνοντας στα 13,83 δολάρια με άνοδο 0,35 δολ. ή σε ποσοστό 2,60%. Ακολούθησαν η UnitedHealth με κέρδη 2,07% και κλείσιμο στα 64,66 δολάρια και η JP Morgan Chase, η οποία έκλεισε στα 55,62 δολάρια με άνοδο 1,74%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Walt Disney (-2,43%), η Coca Cola (-1,52%) και η μετοχή των McDonalds (-1,23%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Αναλυτικά στα μάκρο της ημέρας, αύξηση στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών σημείωσε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέγραψαν προσύμφωνο για την αγορά μεταχειρισμένης κατοικίας. Η National Association of Realtors ανακοίνωσε ότι ο δείκτης για τις πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα αυξήθηκε 0,3% σε σχέση με το Μάρτιο και διαμορφώθηκε στις 106 μονάδες. Από τον Απρίλιο του 2012 ο δείκτης σημειώνει άνοδο 10,3%.

Στην αγορά απασχόλησης, αύξηση για τρίτη φορά τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης, οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 10.000 στις 354.000 για την εβδομάδα έως τις 25 Μαΐου. Από τη μεριά τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires προέβλεπαν 340.000.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ελαφρώς πιο αργό ρυθμό απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία.

Το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 2,4% το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Τα στοιχεία ήταν ελαφρώς χειρότερα από το 2,5% που είχε ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα, ενώ επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας βρίσκεται στο επίκεντρο μετά την πρόσφατη ομιλία του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke στην οποία άφησε να εννοηθεί πως η Κεντρική Τράπεζα μπορεί να αρχίσει να αποσύρει σταδιακά τα έκτακτα μέτρα στήριξης αν εξακολουθήσει να διαπιστώνει σημάδια βελτίωσης.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μετοχή της βιομηχανίας αλουμινίου Alcoa κατέγραψε πτώση 1% στον απόηχο της υποβάθμισης της πιστοληπτικής της ικανότητας από την Moody΄s, σε "Ba1", από "Baa3" προηγουμένως. Στην έκθεσή του ο οίκος επικαλείται τις προκλήσεις του κλάδου αλουμινίου αλλά και την τιμολόγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα