Αυστραλία: Ελληνικό σχολείο για τους νέους μετανάστες

H οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει νέο κύμα μετανάστευσης και η Μελβούρνη αποτελεί πόλο έλξης πολλών νέων Ελλήνων μεταναστών. Οι οικογένειες αυτές, αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες εγκατάστασης και προσαρμογής στη νέα τους ζωή.

Ωστόσο, η διατήρηση της ελληνομάθειας αποτελεί γι' αυτούς προτεραιότητα και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι πολλοί σκέφτονται την επιστροφή στην πατρίδα, μόλις η κατάσταση βελτιωθεί. Έτσι δημιουργείται η ανάγκη, τα παιδιά

τους να μπορούν να ενταχθούν στα σχολεία της Ελλάδας, χωρίς να έχουν πρόβλημα γλώσσας.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας, ανταποκρινόμενη σε σχετικά αιτήματα, ιδέες και προτάσεις και θέλοντας να στηρίξει αυτούς τους Έλληνες, αποφάσισε να προβεί στη σύσταση ενός σχολείου, που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και τα ελληνικά είναι η πρώτη τους γλώσσα. Στελεχωμένο από εκπαιδευτικούς από την Ελλάδα και χρησιμοποιώντας τα σχολικά εγχειρίδια των ημερησίων σχολείων της Ελλάδας, θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά αυτά να μη χάσουν το υψηλό επίπεδο γλώσσας που ήδη έχουν, αλλά να το προάγουν και να το επεκτείνουν.

Από την άλλη πλευρά, φιλοδοξία της Κοινότητας είναι το σχολείο αυτό να αποτελέσει έναν χώρο συνάντησης και συνεύρεσης των νέων μεταναστών, δίνοντας την ευκαιρία τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς τους να γνωριστούν και να αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι το κόστος των μαθημάτων θα είναι χαμηλό, καθώς η Ελληνική Κοινότητα αντιλαμβάνεται τις οικονομικές δυσκολίες των νεοφερμένων Ελλήνων.

Η Εκπαιδευτική Επιτροπή της Κοινότητας έχει δημιουργήσει ένα ερωτηματολόγιο, προκειμένου να διερευνήσει τον αριθμό των ενδιαφερομένων οικογενειών και να καταλήξει στην πιο κατάλληλη δομή αυτού του εγχειρήματος όσον αφορά την τοποθεσία και τις ώρες λειτουργίας του νέου σχολείου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα