Αυστραλία: Έρανος για τη Χίο από ομογενείς

Όχι μόνο είναι χιώτικης καταγωγής η νέα βουλευτής του Εργατικού κόμματος Τζένιφερ Κανίς, στην αυστραλιανή πολιτεία της Βικτόριας, αλλά είναι γραμμένη και στο δημοτολόγιο της Βολισσού, το χωριό του πατέρα της, ως Μιχαηλία Κωνσταντίνου Κακανή.

Η Τζένιφερ Κανίς εκλέγεται στην έδρα Μέλμπουρν και όπως δήλωσε «μάτωσε η καρδιά της», από τις πρόσφατες φωτιές που προκάλεσαν ανυπολόγιστη ζημιά στο νησί.

Ο πατέρας της Κωνσταντίνος Κακανής, 86 ετών σήμερα που κατάγεται από τη Βολισσό, υπήρξε κομμωτής των αστέρων του Χόλιγουντ

πριν εγκατασταθεί στη Μελβούρνη. Ο ίδιος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου αλλά οι γονείς του και όλα τα αδέλφια του γεννήθηκαν στη Βολισσό της Χίου. Η μητέρα της κ. Κανίς είναι ιταλικής καταγωγής.

Στο μεταξύ, με πρωτοβουλία της Χιακής Ομοσπονδίας Αυστραλίας θα διεξαχθεί έρανος για την ανακούφιση των πυρόπληκτων της Χίου και όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Παντελής Κολοκυθάς, θα προσκληθεί η Τζ. Κανίς θα προσκληθεί σε παναυστραλιανή σύναξη Χιωτών που θα γίνει στο Γκολντ Κοστ.

Ο κ. Κολοκυθάς είπε ότι ο έρανος που ήδη ξεκίνησε από την Χιακή Αδελφότητα «Αγία Μαρκέλλα» της Νέας Νότιας Ουαλίας, θα επεκταθεί παναυστραλιανά και έχει ανοιχτεί και σχετικός λογαριασμός στην Τράπεζα Κύπρου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα