Αυστραλία: έρανος για το κοινωνικό ιατρείο

Με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αντιπροσώπων σχολείων, εκπαιδευτικών, οργανισμών και ιδιωτών πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Αρκαδικού Κέντρου, η επίσημη έναρξη του εράνου για την Ελλάδα που διοργανώνει η Σχολική Επιτροπή Γονέων της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας και η οργάνωση των «Πρεσβευτών της Ελλάδας».

Στόχος του εράνου είναι να συγκεντρωθούν

χρήματα με τη συνεργασία των ελληνικών σχολείων και της παροικίας γενικότερα, για την ενίσχυση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ), το οποίο ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2011 με πρωτοβουλία του Διαδημοτικού Δικτύου Αλληλεγγύης και την υποστήριξη του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης. Σκοπός του Κοινωνικού Ιατρείου είναι να προσφέρει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, με ελάχιστους ή μηδαμινούς οικονομικούς πόρους.

Η ιδρύτρια των «Πρεσβευτών της Ελλάδας»Εύη Γιαννά αναφέρθηκε στον έρανο και στις δραστηριότητες του ΜΚΙΕ καλώντας όλους να ενισχύσουν τον έρανο.

Ο συντονιστής του γραφείου εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας Βασίλης Γκόκας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κάλεσε όλους να συσπειρωθούν γύρω από την κίνηση αυτή και να την υποστηρίξουν.

Εκ μέρους της Κοινότητας μίλησε ο συντονιστής εκπαίδευσης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου Θόδωρος Μάρκος υπογραμμίζοντας τις δραστηριότητες του ΜΚΙΕ, λέγοντας πως «είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αυτό το Κοινωνικό Κέντρο προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν σε όλους τους κατοίκους της Ελλάδος, ανεξαρτήτου προέλευσης», προσθέτοντας ότι η «Κοινότητα συνεχίζει τον φιλανθρωπικό της αγώνα και σήμερα, όπως έπραξε επανειλημμένα και στο παρελθόν όταν η Ελλάδα είχε ανάγκη».

Παράλληλα, συνεχάρη εκ μέρους της Κοινότητας την κίνηση των πρεσβευτών της Ελλάδας, λέγοντας πως πρέπει όλη η παροικία να την στηρίξει.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε κάθε σχολείο να διοργανώσει ειδική εκδήλωση με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του εράνου.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Γονέων των σχολείων της Κοινότητας προγραμματίζει τρεις εκδηλώσεις υπέρ του σκοπού αυτού: μια μουσική βραδιά για τους γονείς, βραδιά κινηματογράφου και ημέρα συγκέντρωσης «χρυσών» κερμάτων.

Χαρακτηριστικό της συνάντησης ήταν η διάθεση συνεργασίας και η μεγάλη ανταπόκριση από την πλευρά των σχολείων να βοηθήσουν την κίνηση αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα