Αγώνας δρόμου για PSI και δανειακή σύμβαση

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις με αιχμή του δόρατος το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση με την τρόικα. Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον  στη νέα σύσκεψη -που σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει σήμερα το απόγευμα -των κκ
Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, κατά την οποία θα πρέπει να συμφωνηθεί το πακέτο νέων μέτρων που ζητούν οι δανειστές μας. Εν τω μεταξύ, μισθοί , εργασιακά και επικουρικές βρέθηκαν  -σύμφωνα με πληροφορίες- στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκπρόσωποι του κλιμακίου της τρόικας έθεσαν και πάλι μετ' επιτάσεως το ζήτημα περιορισμού του κατώτατου μισθού , μείωσης των δώρων και ενίσχυσης των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών,με στόχο την περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 25% .

«Δεν υπάρχει ανάγκη να μετάσχει επιπλέον ο δημόσιος τομέας στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» δήλωσε  ο Γερμανός υπ Οικονομικών. Οι ιδιώτες πιστωτές- πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε-κέρδισαν αρκετά από τα υψηλά επιτόκια των ελληνικών ομολόγων και θα πρέπει τώρα να δεχτούν τις απώλειες.
Keywords
Τυχαία Θέματα