«Αγώνας δρόμου» για νέα κυβέρνηση συνεργασίας

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Σε δύο ώρες ο πρωθυπουργός ενημερώνει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόθεσή του να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα. “Να συμφωνήσουμε από κοινού στους στόχους, τα χρονοδιαγράμματα και τα πρόσωπα, ακόμα και για τον επικεφαλής” είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Παπανδρέου στην ομιλία του. Εν τω μεταξύ κατηγορηματικά απέρριψε την πρόταση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. “Οι μάσκες έπεσαν. Ο Γιώργος Παπανδρέου

απέρριψε το σύνολο των προτάσεων μας, οι ευθύνες που επωμίζεται είναι τεράστιες”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς., τονίζοντας πως μόνη λύση είναι οι εκλογές.

Αρνητική και η στάση των κομμάτων της Αριστεράς στις προτάσεις Παπανδρέου για την επόμενη ημέρα. Αλέκα Παπαρήγα, Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης, ζητούν άμεσα εκλογές.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης  δήλωσε πως το νέο σχήμα πρέπει να αποτελείται από ένα ευρύτερο φάσμα πολιτικών προσώπων. Πρόθυμη να στηρίζει η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετείχε στο νέο κυβερνητικό σχήμα και η ΝΔ.

“Η νέα κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης θα έχει διάρκεια μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου”, διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Για “μπάλωμα” του Γιώργου Παπανδρέου, στο ρήγμα που άνοιξε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, κάνει λόγο το Bloomberg. Το πρακτορείο ειδήσεων υπογραμμίζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να παραιτηθεί και τονίζει ότι το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης έχει απορρίψει την προσφορά του για νέα κυβέρνηση.

“Ειλημμένη απόφαση” θεωρεί ο Guardian τόσο την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου, όσο και την πρωθυπουργία υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με τη Βρετανική εφημερίδα που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, ο κύριος Παπανδρέου θα ανοίξει το δρόμο για το σχηματισμό κυβέρνησης ‘’ευρείας αποδοχής’’ με επικεφαλής τον νυν υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα