«Σώστε χρόνο, χρήμα και δέντρα»

Το νέο πρόγραμμα με τίτλο «Paperless 2013» με στόχο τη δραστική μείωση στον όγκο χαρτιού, που χρησιμοποιείται κάθε χρόνο από νοικοκυριά κι εταιρίες, εγκαινίασαν με την αλλαγή του έτους, η Google σε συνεργασία με άλλες μεγάλες εταιρίες όπως οι Fujitsu Scansnap, Manilla, Xero, HelloFax, Expensify και HelloSign. Ήδη, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια σημαντική μείωση στην κατανάλωση χαρτικών, ωστόσο και πάλι οι ποσότητες που χρησιμοποιούνται είναι απαγορευτικές για το μέλλον

του περιβάλλοντος. Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του προγράμματος Paperless 2013, στόχος των εταιριών είναι να «σώσουν χρόνο, χρήματα και δέντρα».

Όπως φαίνεται και από την έρευνα του U.S Environmental Protection Agency (πρακτορείο περιβαλλοντολογικής προστασίας των Ηνωμένων Πολιτειών), κατά μέσο όρο ένας υπάλληλος κάνει χρήση 10.000 φύλλων χαρτιού κάθε χρόνο.

Η τεχνολογία στα επίπεδα που έχει φτάσει πλέον στις μέρες μας, μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις στην καταπολέμηση του συγκεκριμένου προβλήματος. Ήδη πολλές υπηρεσίες έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά αρχεία για να αντικαταστήσουν τα διάφορα έγγραφα, όπως συμβαίνει με τις ηλεκτρονικές κρατήσεις ή τις πληρωμές λογαριασμών μέσω Internet.

Πηγή: techit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα